Enerjİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın uçağının Irak'ın Erbil kentine inmesine izin vermeyen Irak Merkezi Yönetimi'nin...

Enerjİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın uçağının Irak'ın Erbil kentine inmesine izin vermeyen Irak Merkezi Yönetimi'nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Bağdat'a davet etti öğrenildi. Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin geçen ay yaptığı davete Kılıçdaroğlu olumlu cevap verdi ama ziyaretin tarihi henüz netleşmedi.
CHP kaynakları Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinin 2013 yılına sarkacağını belirtiyor. Çünkü Kılıçdaroğlu'ndan önce, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ve İstanbul Milletvekili Osman Korutürk Irak hükümetinin ev sahipliğinde bir düşünce kuruluşunun toplantısına katılmak üzere 25 Aralık'ta Bağdat'a gidecek.


AKP'DEN TEPKİ
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı, AKP İstanbul Milletvekili, Büyükelçi Volkan Bozkır, Maliki’nin Kılıçdaroğlu’nu ülkesine davet etmesine tepki gösterdi. Bozkır şöyle dedi: "Bu tur kapsamında CHP heyetine ziyaret edileceklerle ilgili bazı önerilerim var. Önerim, CHP heyetinin turda Irak Başbakanı Maliki, Suriye Başkanı Esed, İsrail Başbakanı Netanyahu ve GKRY Bşk Hristofyas ile de görüşmesi. CHP bu temasları sonrasında AB ve Sosyalist Enternasyonel'e gidip Türkiye aleyhindeki temasları hakkında bilgi de verebilir. Böylece CHP dış politikasında izlemekte olduğu yanlış çizgiyi kesinleştirmiş ve tarihe kara bir sayfa olarak geçmiş olacaktır."