İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Azerbaycan ile Ermenistan arasında süren gerilimde, arabulucu olmaya hazır olduklarını duyurdu.

İran: Arabuluculuğa hazırız

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Dağlık Karabağ'daki çatışmalarla ilgili Azerbaycan ve Ermenistan arasında müzakereleri sağlamak için arabulucuğa hazır olduklarını bildirdi.

Twitter hesabından, Azerbaycan ve Ermenistan arasında bugün başlayan çatışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Zarif, iki ülke arasındaki 'düşmanlıkların son bulması' çağrısı yaptı.

İran'ın, Dağlık Karabağ'daki durumu yakından izlediğini belirten ve durumu ‘endişe verici şiddet’ olarak tanımlayan Zarif, "Düşmanlıklara derhal son verilmesi çağrısında bulunuyoruz ve anlaşmazlıkları çözmek için diyaloğu teşvik ediyoruz. Komşularımız önceliğimizdir ve müzakereleri sağlamak için arabuluculuk etmeye hazırız. Bölgemizin şimdi barışa ihtiyacı var" dedi

GERİLİM TIRMANDI

​Bölgede gerilim bu sabah yeniden tırmanmıştı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun bu sabah cephe hattı boyunca ‘geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak’ Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtığı ve sivil kayıpların olduğu bildirilmişti. Azerbaycan Başsavcılığı da akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Naftalan kentine düzenlenen saldırıda 5 sivilin hayatını kaybettiğini ifade etmişti.