İran, Cidde açıklarında saldırıya uğrayan tankerin fotoğrafını yayınladı

İran, Suudi Arabistan'ın Cidde limanı yakınlarında vurulan İran Ulusal Petrol Şirketi'ne ait tankerin son halinin görüntülerini kamuoyuyla paylaştı.

İran'ın iki füzeyle vurulduğunu açıkladığı tankere ait fotoğraflarda iki büyük delik açıldığı görülüyor.

NE OLMUŞTU?

Suudi Arabistan'ın liman kenti Cidde'nin yaklaşık 100 kilometre açığında, Kızıldeniz'de seyreden İran’a ait bir petrol tankerinde, Cuma günü yerel saatle sabah beş sularında, 20 dakika ara ile iki ayrı patlama meydana geldi.

İran medyası ve İranlı yetkililere dayandırdılan ilk haberlerde, Sabiti isimli tanker iki füzeyle vuruldu. Olay sonrasında tankerin ağır hasar aldığı belirtilirken, İran Ulusal Petrol Şirketi tankerdeki sızıntının kontrol altında olduğunu duyurdu.

Tankerin sahibi olan İran Ulusal Petrol Şirketi, Sabiti’nin iki füzeyle vurulduğunu doğrularken, füzelerin Suudi Arabistan’dan geldiği yönündeki haberleri yalanladı. İran Dışişleri Bakanlığı da tankerin iki kez vurulduğunu açıkladı. İran tankerine yönelik saldırıyı üstlenen olmadı.

İran petrolünün dünyadaki en büyük alıcısı olan Çin ise, tüm tarafların bölgedeki huzur ve istikrarı sağlamak için çaba sarf edeceğini umdukları yönünde bir açıklama yapmıştı.