İran'da Mahsa Amini'nin ölümünden sonra başlayan protestoları 'kışkırttığı' iddiasıyla gözaltına alınan oyuncu Terane Alidusti, şartlı tahliyeyle serbest bırakıldı.

İran'daki protestolara destek verdiği için gözaltına alınan oyuncu Alidusti serbest bırakıldı

İran'da saçının bir kısmı gözüktüğü gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınmasının ardından komada hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümüyle başlayan protestoları 'kışkırttığı' iddiasıyla gözaltına alınan İranlı oyuncu Terane Alidusti, şartlı tahliyeyle serbest kaldı.

Alidusti'nin serbest bırakıldığını annesi Nadire Hekimullahi, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

İranlı oyuncunun avukatı ise sabah saatlerinde, sanatçının "senet karşılığı"nda şartlı tahliyeyle serbest bırakılacağını açıklamıştı.

Dünyaca ünlü İranlı aktris Alidusti, ülkedeki protestolara destek amacıyla sosyal medyada başörtüsüz bir fotoğrafını yayımlamış, 17 Aralık'ta "rejim karşıtı gösterilere destek vermek", "doğru olmayan içerikler paylaşmak" ve "eylemleri kışkırtmak" gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

"SESSİZLİĞİNİZ ZULÜM VE ZALİME DESTEK MANASINA GELİR" DEMİŞTİ

2016’da en iyi yabancı film Oscar’ı alan "Furuşende (Satıcı)" filmindeki rolü ile dünya çapında ün kazanan Alidusti, Mahsa Amini'nin ölümünden sonra başlayan ve üçüncü ayını geride bırakan protestolara destek için 10 Kasım'da sosyal medya hesabından başörtüsüz bir fotoğrafını yayımlamıştı.

Gösterilerle bağlantılı olarak Muhsin Şikari adlı bir kişinin idam edilmesine de 8 Aralık'ta Instagram hesabından tepki gösteren Alidusti, "Sessizliğiniz zulüm ve zalime destek manasına gelir. Kan dökülmesini seyreden ve harekete geçmeyen uluslararası örgütler insanlığın yüz karasıdır" ifadelerini kullanmıştı.