İran Devrim Muhafızları, Irak'ın kuzeyindeki Kürdistan Bölgesel Yönetimi topraklarına saldırı düzenledi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Sağlık Bakanı Saman Berzenci yaptığı açıklamada, saldırılarda 7 kişinin öldüğünü ve 24 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İran Devrim Muhafızları, Irak'ın kuzeyine saldırı düzenledi: 7 ölü, 24 yaralı

İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, Komele, İran Kürdistan Demokratik Partisi (İKDP) ve Kürdistan Özgürlük Partisi'nin (PAK) Irak'ın kuzeyindeki Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) ana karargahlarının, İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) vurulduğunu duyurdu.

IKBY Sağlık Bakanı Saman Berzenci, saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, saldırılarda 7 kişinin öldüğünü ve 24 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İran devlet televizyonunun haberinde, "Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'ın kuzeyindeki ayrılıkçı teröristlerin çok sayıda karargahını füzeler ve kamikaze insansız hava araçlarıyla hedef aldı" ifadelerine yer verildi. Haberde askeri yetkililerin saldırıya ilişkin bilgilendirme yapacağı aktarıldı.

Komele Genel Sekreteri Abdullah Muhtedi de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Süleymaniye'deki karargahlarına İran ordusuna ait İHA'lar tarafından saldırı düzenlendiğini aktardı. İKDP Başkanı Hüseyin Yadzan ise basına yaptığı açıklamada, Kerkük'e bağlı Altunköprü nahiyesi ve Erbil'e bağlı Koysancak bölgesindeki karargahlarının saldırıya uğradığını söyledi.

Yadzan, Altunköprü nahiyesi yakınındaki karargahlarına düzenlenen saldırıda yaralılar olduğunu ifade etti.

BERZENCİ'DEN AÇIKLAMA

IKBY Sağlık Bakanı Saman Berzenci de yaptığı açıklamada, İran'ın söz konusu örgütlerin karargahlarına düzenlediği saldırılarda 7 kişinin öldüğünü ve 24 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Erbil'e bağlı Köysancak'ta 4 kişinin öldüğünü ve 14 kişinin yaralandığını aktaran Berzenci, Kerkük'ün Altunköprü nahiyesi yakınlarında da 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 10 kişinin de yaralandığını belirtti.

Bakan Berzenci, yaralıların tedavi altına alındığını kaydetti.

Öte yandan İran'ın gün içinde söz konusu bölgeleri belirli aralıklarla 3 kere hedef aldığı iddia edildi.

AA