İstanbul Büyükçekmece'de Türk bayrağını yırtarak yere attığı ve üstüne bastığı iddiasıyla gözaltına alınan İran uyruklu bir kadın tutuklandı. Kadını eşi, "Farsça 'Siz bu bayrağa layık değilsiniz' demek istemiş" açıklaması yaptı.

İran uyruklu bir kadın, Türk bayrağını yırttığı iddiasıyla tutuklandı, eşi iddiaları reddetti

Büyükçekmece'de Türk bayrağını yırtıp üzerine bastığı iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen İranlı Zohreh Momeni adlı kadın "Türk bayrağını yırtmak sureti ile devletin egemenlik alametlerini aşağılama" suçundan tutuklandı.

Olay, dün saat 17.00 sıralarında Büyükçekmece Sahil Kordonboyunda meydana geldi. İddiaya göre İran Uyruklu Zohreh Momeni restoranın yanında bulunan Türk bayrağını indirdikten sonra yırtıp, üzerine bastı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, tepki gösteren kalabalığı uzakltırırken kadını gözaltına aldı. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edilen İran uyruklu Zohreh Momeni "Türk bayrağını yırtmak sureti ile devletin egemenlik alametlerini aşağılama" suçundan tutuklandı.

“ ‘SİZ BU BAYRAĞA LAYIK DEĞİLSİNİZ' DEMEK İSTEDİ”

Halk TV muhabiri Gül Gündüz kadının eşine ulaştı. 3 çocuğuyla zor durumda kaldığını ifade eden Sayit Jalili, “Bir şey yapamamış. Farsça 'Siz bu bayrağa layık değilsiniz' demek istemiş. Biz kendimiz Azeriyiz. Ben kendim de Türk'üm" diyor.

Saedd Jalili "Eşimin bipolar hastalığı var. Atak olunca panik oldu o sırada hiçbir şey anlamadı" ifadelerini kullandı.

İstanbul Barosu tarafından davaya atanan avukat Nimer Acar da, "4 çocuğu var, zaten daha önce de tedavi görmüş. Tutukluluğun gereksiz olduğunu düşünüyoruz. İtiraz da edeceğiz" dedi.

Yaşananların tanığı Aran Azerisi Jalili olay anını şöyle anlattı: “Olay günü İranlı çift Büyükçekmece'de çocuklarıyla denize girdi. Ancak çocuklardan biri ağlayınca babası onu arkadaşlarının yanına bırakmak istedi. Geri döndüğünde ise eşinin etrafının erkekler tarafından sarıldığını gördü. Kadın o sırada atak geçirdi. Aynı kalabalık, kadın ve kocasını sıkıştırdı. Eşi sürekli onu kalabalıktan kurtarmaya çabaladı.”

Saeed Jalili, "Bizim peşimize gelmiş bizi bulamamış korkmuş kadın, kaç tane erkek ıslık çalmış öpücük atmışlar. Bir şey yapamamış. Farsça şekilde 'Siz bu bayrağa layık değilsiniz' demek istemiş. Biz kendimiz Azeriyiz. Ben kendim de Türk'üm. Eşim Türkiye'den göç etmiş. Biz bayrağa saygısızlık yapmadık" diye de ekledi.