Suudi Arabistan ve Pakistan, petrokimya, enerji ve madencilik gibi alanlarda 20 milyar dolarlık yatırım anlaşması imzaladı. Pakistan’a iki günlük resmi ziyarette bulunan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Pakistan Başbakanı İmran Han’ın katılımıyla imza töreni düzenlendi. Törende konuşan Prens Muhammed bin Selman, veliaht prens olduğu 2017 yılından bu yana ilk resmi ziyaretini Pakistan’a […]

İran yakınlaşması

Suudi Arabistan ve Pakistan, petrokimya, enerji ve madencilik gibi alanlarda 20 milyar dolarlık yatırım anlaşması imzaladı. Pakistan’a iki günlük resmi ziyarette bulunan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Pakistan Başbakanı İmran Han’ın katılımıyla imza töreni düzenlendi. Törende konuşan Prens Muhammed bin Selman, veliaht prens olduğu 2017 yılından bu yana ilk resmi ziyaretini Pakistan’a yaptığını belirterek, buraya yapılacak Suudi yatırımlarının, iki ülke için de önemli olduğuna değindi. Öte yandan, Prens Selman, Han’ın ricası sonrası ülkede tutuklu bulunan 2 bin 107 mahkumun serbest bırakılmasını emretti.

Prens için resmi tatil

Suudi Prens ve heyeti Pakistan’da şimdiye kadar hiçbir devlet başkanına uygulanmayan bir protokolle görkemli bir şekilde karşılandı. Ziyaret nedeniyle sadece başkent İslamabad’ı kapsayacak şekilde bugün için resmi tatil ilan edildi.

Tahran- İslamabad hattı gergin

İran ordusuna yönelik saldırıların Pakistan ile İran sınırındaki Belucistan’da meydana gelmesi ve saldırıyı gerçekleştiren Ceyşu’l-Adl isimli örgütün Pakistan tarafından desteklendiğini açıklayan İran’ın sert tutumu düşünüldüğünde, Pakistan’ın BAE-Suudi Arabistan eksenindeki İran karşıtı koalisyona katılabileceği izlenimi de oluştu. Bütün bu yaşananların, geçen hafta Varşova’da düzenlenen İran karşıtı konferansın hemen akabinde gerçekleşiyor olması da dikkat çekti.

Hindistan büyükelçisini geri çağırdı

Pakistan, Hindistan’da yaşanan çatışmalar ve iki ülke arasında tansiyonun yükselmesi nedeniyle büyükelçisini geri çağırdı. Pakistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Faysaa, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Büyükelçimizi Hindistan’da yaşanan yüksek tansiyon nedeniyle geri çağırdık. Bu sabah Yeni Delhi’den ayrıldı” ifadelerini kullandı. Pakistan ve Hindistan arasında gerilim 14 Şubat’ta Keşmir’de yaşanan saldırıyla yeniden tırmanmıştı.Hindistan kontrolündeki Keşmir’de düzenlenen saldırıda 44 Hint askeri ölmüş, Hindistan saldırganların Pakistan tarafından desteklendiğini ifade edilmişti.