İran'da Azadi Kulesi'nin önünde dans ederken videolarını paylaşan bir çift, 'yolsuzluğu destekleme ve fuhuş' suçlamasıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İranlı çift 'dans ettikleri' gerekçesiyle 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı
Fotoğraf: Youtube

Deniz Sarı

İran'ın başkenti Tahran'da bulunan Azadi Kulesi'nin önünde dans ederken çekilen videolarını paylaşan bir çift, 'yolsuzluğu destekleme ve fuhuş' suçlamasıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yabancı ajanların aktardığına göre;Tahran'da popüler bir Instagram sayfasına sahip olan 21 yaşındaki Astiazh Hakiki ile 22 yaşındaki Emir Muhammed Ahmadi, Kasım 2022'de Azadi Kulesi'nin önünde dans ederken çekilen videolarını paylaştı. Astiazh'ın 'başının açık olması' ve 'kamuya açık alanda dans etmesi' gerekçesiyle eleştirilen videonun yayınlanmasının ardından çift tutuklandı.

Instagram üzerinden Tahran'da çok sayıda takipçisi bulunan çift, "yolsuzluğu ve fuhuşu teşvik etmek" ve "ulusal güvenliği bozmak amacıyla bir araya gelmek" suçlarından 10 yıl hapis cezası aldı.

Çifte ayrıca internet kullanma ve İran dışına çıkma yasağı da getirildi.

Ailelerine yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, çift mahkeme süreci boyunca avukatlarla görüştürülmedi ve kefaletle serbest bırakılmalarını sağlama girişimleri de reddedildi.