İsrail’de koalisyon hükümetinin ABD desteğiyle Filistin’e dönük ilhak planları yürütmesi tepkilere neden oldu. Batı Kudüs’teki ABD Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenlendi

‘Irkçılığa ve ilhaka hayır’

DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu ve Mavi-Beyaz ittifakı lideri Benny Gantz liderliğinde koalisyon hükümetinin Batı Şeria’daki yasadışı yerleşim birimlerindeki faaliyetleri ve Ürdün Vadisi’ni ‘ilhak’ etme planları tepki çekmeye devam ediyor.

Batı Kudüs’teki ABD Büyükelçiliğinin ek binası önünde toplanan İsrailli eylemciler, İbranice, İngilizce ve Arapça ‘Irkçılığa ve ilhaka hayır’ yazılı pankart ve afişlerle protesto gösterisi düzenledi..

POMPEO’YA TEPKİ

İlhakı görüşmek için çarşamba günü İsrail’i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya da tepki gösteren protestocular, ‘Pompeo defol, Filistin özgür olacak’, ‘İlhak bir utançtır, bu liderleri cehenneme gönder’ sloganları attı. Eylemci grup adına açıklama yapan Hather Wise, Washington yönetiminin İsrail’in ‘ilhak’ planına verdiği desteğe karşı olduklarını söyledi.

Batı Şeria’da yer alan yasadışı Yahudi yerleşim birimlerinin hızla genişletildiğine dikkat çeken Wise, Filistinlilerin kendi kaynaklarına ulaşamadığını ve daha da dar bir alana sıkıştırıldığını dile getirdi. Wise, “ABD’ye, İsrail’in işlediği suçlara verdiği desteği durdurması çağrısı yapıyoruz” dedi.