İş Bankası, deprem bölgesinde hayatını kaybedenlerin bireysel kredi borcunu sileceğini duyurdu. Banka ayrıca, gerçek kişiler ile KOBİ'lere verilen kredileri 6 ay faizsiz öteleme kararı aldı. Banka ayrıca, AFAD, Türk Kızılayı, AKUT ve Ahbap Derneği'ne bankanın tüm kredi kartlarıyla yapılacak bağışlarım faizsiz olarak 6 ay taksitlendireceğini.

İş Bankası, depremde hayatını kaybedenlerin bireysel kredi borcunu silecek

İş Bankası, deprem bölgesinde hayatını kaybedenlerin bireysel kredi borçlarını silme, gerçek kişiler ile KOBİ'lere verilen kredileri 6 ay faizsiz öteleme kararı aldığını duyurdu.

Türkiye İş Bankası, afet yardım paketi hazırladığını açıkladı. Buna göre, İş Bankası Grubu, afetzedelere verilecek desteğe katkı sunmak için bölgedeki yardımları organize eden Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) toplam 1 milyar lira bağış yapma kararı aldı. Banka ayrıca inşa edilecek deprem konutları için de 1 milyar 750 milyon lira destek verecek.

Banka, depremde ağır hasara uğrayan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ve tüm ilçeleri ile İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, gerçek kişiler ile KOBİ'lere ve bu ölçekten küçük olan ticari işletmelere sunduğu genel bankacılık hizmetlerinden 31 Ağustos 2023'e kadar herhangi bir ücret ve masraf almayacak.

Kullandırılmış tüm bireysel ve ticari kredilerin ödemeleri de talebe bağlı olmaksızın 31 Ağustos 2023'e kadar 6 ay süreyle faizsiz olarak ötelenecek.

Afet bölgesindeki diğer 5 ildeki gerçek kişiler, KOBİ'ler ve bu ölçekten küçük olan ticari işletmelerle ilgili de bireysel ve ticari kredi, ek hesap ve kredi kartı borçları ile gayrinakdi kredi komisyonları, talebe bağlı olmaksızın 1 ay süreyle faizsiz olarak ötelenecek. 1 ay süreyle söz konusu şubelerle ilgili sunulan genel bankacılık hizmetlerinden de ücret ve masraf alınmayacak.

Banka ayrıca, KOBİ ölçeğinden büyük firmalara olay ve başvuru bazında münferiden değerlendirilmek suretiyle en uygun çözümü üretecek.

BORÇLAR SİLİNECEK

İş Bankası, depremlerde hayatını kaybeden müşterilerinin tüm bireysel kredi, ek hesap ve kredi kartı borçlarını anapara dahil olmak üzere silecek.

Bölgede depremden olumsuz etkilenmiş gerçek kişiler ile KOBİ'ler ve bu ölçekten küçük olan ticari işletmeler için 10 milyar lira büyüklüğünde kredi destek paketleri hazırlayan banka, depremin etkili olduğu illerde 6 ay ödemesiz, 36 aya kadar vadeli avantajlı faiz oranıyla kredi kullandıracak.

EĞİTİM MASRAFLARI KARŞILANACAK

Banka, depremzede çocukların eğitimiyle ilgili de açıklama yaptı. Bu kapsamda, 2023-2024 ve 2024-2025 yılı eğitim dönemleri için, depremlerde annesini ve/veya babasını kaybetmiş çocuklardan Darüşşafaka'da okumaya hak kazanacak olanların tüm eğitim hayatı boyunca oluşacak eğitim masrafları İş Bankası tarafından karşılanacak.

AFAD, AHBAP, KIZILAY VE AKUT'A YARDIM KREDİLERİ FAİZSİZ TAKSİNLENDİRİLECEK

İş Bankası AFAD, Türk Kızılayı, AKUT ve Ahbap Derneği'ne bankanın tüm kredi kartlarıyla yapılacak bağışları faizsiz olarak 6 ay taksitlendirecek.

Kredi kartı sahipleri, taksitlendirmeyi İşCep, Maximum Mobil, Maximum İşyerim ve İnternet Şube üzerinden gerçekleştirebilecek.

Banka ayrıca, deprem bölgesine yardımlarını da sürdüreceğini duyurdu.

(AA)