İş Sanat, sanatseverlerin heyecanla beklediği yeni sezon programını açıkladı

İş Sanat’ta 18. sezon başlıyor

2000 yılından bu yana dünyaca ünlü sanatçıların konser ve performanslarına ev sahipliği yapan İş Sanat, kapılarını 3 Kasım’da açıyor. Mayıs 2018’e kadar sürecek 18. sezonda sanatseverleri, klasik müzikten caza, dünya müziğinden dans gösterilerine, yerli projelerden şiir dinletilerine ve çocuk etkinliklerine uzanan festival tadında renkli bir program bekliyor.

is-sanat-ta-18-sezon-basliyor-361275-1.

İş Sanat, klasik müzik dünyasının seçkin toplulukları ile sahnelerin aranan solist ve virtüözlerini nitelikli programı kapsamında bir araya getiriyor. Grammy ödüllü sanatçı Pinchas Zukerman, Avrupa’nın en köklü oda topluluklarından biri olan Camerata Salzburg, Günümüzün en önemli akordeon sanatçılarından Richard Galliano ve iki Echo Klassik ödüllü Alman keman sanatçısı Arabella Steinbacher kulaklarınızın pasını silecek bir konsere imza atacak. Büyüleyici sesiyle yeni dönem caz vokallerinin arasından sıyrılan Hailey Tuck, 15 Şubat, Perşembe akşamı ilk kez İstanbullu hayranları ile buluşacak. Konserde sanatçıya caz müzik dünyasının güçlü isimleri Eric Harland (davul), Joe Sanders (bas) ve Rick Simpson (piyano) eşlik edecek.

is-sanat-ta-18-sezon-basliyor-361276-1.

Tutkuyla seslendirdiği aşk şarkılarıyla ülkemizde geniş bir hayran kitlesine sahip olan Latin Grammy ödüllü İspanyol şarkıcı Buika, “Para mi” albümünün dünya turnesi kapsamında 19 Aralık, Salı akşamı bir kez daha İş Sanat sahnesinde olacak. Ferzan Özpetek’in Serseri Mayınlar filminde seslendirdiği 50 Mila şarkısıyla hafızalara kazınan Nina Zilli ve Las Migas Flamenko topluluğu ile İspanyol müzik dünyasında hızla yükselen, Avrupa, Meksika, Arjantin ve Brezilya’da da sahne alan Silvia Peréz Cruz İş Sanat’ın dünya müziği serisi kapsamında sahne alacak diğer isimler arasında… Parlak bale kariyerine sayısız ödül sığdıran ve modern dansın süperstarlarından biri olanCarlos Acosta, yepyeni topluluğu Acosta Danza ile Saddler’s Wells’teki prömiyerlerinin ardından 7- 8 Kasım tarihlerinde İş Sanat’ta iki gece üst üste görsel bir şölen sunacak. Sıra dışı ses rengi, besteleri ve geniş repertuvarıyla dikkat çeken Cem Adrian ve alternatif müziğin sevilen seslerinden Ceylan Ertem Neşet Ertaş türkülerini yorumlayacak.

Sözcüklerin ve notaların buluştuğu şiir dinletileri

Seride Nâzım Hikmet, Gülten Akın, Behçet Necatigil, Orhan Veli dizeleri, İstanbul ve aşk şiirleri, Sait Faik hikâyeleri usta oyuncular tarafından seslendirilecek. Müdavimlerinin ilgiyle takip ettiği konserlerin biletleri 12 Ekim, Perşembe günü satışa çıkacak.

is-sanat-ta-18-sezon-basliyor-361280-1.