İsabeyliler dilekçelerini verdiler

UĞUR KURNAZ / DENİZLİ

Denizli’nin Çal İlçesine bağlı İsabey Mahallesinde bulunan kanalizasyon atıklarının, üstü açık olan boş alana akması konusunda şikâyet dilekçesi hazırlayan mahalle sakinleri, 380 imzaya ulaştı.

İsabeyliler dün dilekçeyi teslim etmek için toplu olarak Çal İlçesinde bulunan DESKİ biriminin önünde buluştular. Dokuz araçlık bir konvoyuyla hareket ederek Çal’ a giden köylüler, burada sosyal mesafe ve maske gibi pandemi tedbirlerine uygun şekilde Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri İdaresi Genel Müdürlüğü’ne giderek dilekçelerini teslim ettiler.

İsabey Mahalle Muhtarı Deniz Arıkan, burada yaptığı konuşmada, 20 yılı aşkın zamandır devam eden kanalizasyon atıkları sorunu için bir araya geldiklerini kaydederek, “Mahallemizde Yukarı Erikli Mevkiinde bulunan bu atıklar, zaman içinde göllenmeye sebep olmuştur. Bu atıkların arıtılmadan açık alana akıtılması çok acıdır. Öncelikle toplum sağlığı için büyük bir tehdit olmakla birlikte bilindiği üzere mahallemiz tarım ve hayvancılık faaliyetleriyle tanınmaktadır. Biz mahalle sakinleri olarak öncelikle sağlığımız için ve tarımın da bu kadar önemli olduğu bu alanda, topraklarımızın heba edilmesini istemiyoruz. Bu atıkların temizlenmesini ve bundan da önemli olmak üzere sağlıklı bir yaşam istiyoruz” dedi.

Mahalle sakinlerinden Şefika Sevindik de, “Ben orada ürün yetiştiremiyorum. Oraya vardığımda yetiştirdiğim ürünü dalından koparıp yemek istiyorum ama yiyemiyorum maalesef” dedi. Halil İbrahim Özkan ise, “O bölgeye yakın evim var. Orada oturuyorum. Kokudan duramıyorum. Sivrisinekten zaten dışarı çıkamıyoruz. Bu durumun önlenmesi lazım ve ne gerekiyorsa yapılması lazım” şeklinde konuştu.

Mustafa Voyvoda da “Köyümüz halkı olarak bu kirliliğin buradan kalkmasını istiyoruz. Sivrisinek ve karasinekten geçemiyoruz. Koku berbat” dedi.

Ertan Sevinç ise, “Kanalizasyonun arıtılarak daha sağlıklı bir şekilde depolanmasının halk sağlığı açısından önemli olduğunu düşünüyorum ve bir an önce tamamlanmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Güllüzar Basılı Sevinç da “Köy halkının sağlığı ve çevre temizliği açısından kanalizasyon için gerekli olan tüm önlemlerin alınmasını istiyoruz” diye konuştu.