Ankara'da, 11-12 Kasım tarihleri arasında DİSK, KESK, TMMOB, TDB ve TTB işbirliği ile “6331 Sayılı Yasanın 10.Yılında İşçi Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu” gerçekleştirilecek.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu yapılacak
Fotoğraf: Depophotos

Haber Merkezi

DİSK, KESK, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) işbirliği ile 11-12 Kasım tarihleri arasında Ankara'daki İnşaat Mühendisleri Odası Toplantı Salonu'nda “6331 Sayılı Yasanın 10.Yılında İşçi Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu” yapılacak.

İki gün boyunca işçi sağlığı ve iş güvenliğini tüm yönleriyle ele almaya çalışacaklarını belirten TTB İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Metehan Akbulut, sempozyuma katılım için çağrı yaptı. Akbulut, alanında uzman çok sayıda konuşmacının yer aldığı sempozyumda, işçi sağlığı ve güvenliğinin nasıl sağlanacağına ilişkin çözüm önerilerini tartışacaklarını söyledi.

TTB İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Metehan AkbulutTTB İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Metehan Akbulut

'ÇARESİZ DEĞİLİZ'

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 10 yıl önce AKP iktidarı tarafından büyük iddialarla çıkarıldığını anımsatan Akbulut, özetle şunları söyledi: "Yasayı tanıtırken; işçi sağlığı ile ilgili bütünlüklü temel bir yasa hazırladıklarını, yasanın ayrımsız tüm çalışanları kapsayacağını ve bu yasa ile iş kazalarını en aza indirip meslek hastalıklarını görünür kılacaklarını iddia ediyorlardı. Ama işçi sağlığı ve iş güvenliği açısından her şey AKP döneminde daha da kötüye gitti. İşçi cinayetlerinden ölümler artarak sürüyor. AKP iktidarında bugüne kadar en az 30 bin, şimdiki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in bakanlığı döneminde ise en az 3 bin emekçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Meslek hastalıkları ise tespit bile edilmiyor. Ülkemizde her gün en az 5 kişi iş cinayetlerinde yaşamını yitiriyor. Yani maden kazasının yaşandığı 14 Ekim tarihinden bu yana bir Bartın katliamı daha yaşandı. Soma’lar, Ermenek’ler, Hendek’ler, Amasra’lar bur daha yaşanmasın istiyoruz. Çaresiz değiliz yaşananları kabul etmiyoruz."

Sempozyum programı şöyle:

isci-sagligi-ve-is-guvenligi-sempozyumu-yapilacak-1079217-1.