Hem Çan Ortak’ta hem de SeraPool fabrikasında hakları için direnen işçiler, patronlarının saldırısına maruz kaldı

İşçiler hakları için direniyor, patron saldırıyor!

İstanbul Tuzla’da bulunan Çan Ortak Girişimi Norm fabrikasında Petrol-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan ve fabrikanın önünde direnişlerini sürdüren işçiler, patron ve korumalarının saldırısına uğradı. Aynı gün İstanbul Pendik’te kurulu SeraPool fabrikasında direnen kadın işçilerden biri de patronu tarafından darp edildi. Bu saldırıların kendilerini yıldıramayacağını belirten işçiler, “Kazanana dek mücadeleye devam” diyor.

‘SENİ GEBERTECEĞİM'
Çan Ortak Girişimi önünde direnişini sürdüren işçilerden Fikriye Akgül, önceki gün yaşadıkları saldırıyı şu sözlerle anlattı: “Direniş çadırımızı kurduğumuz yerde slogan atıyorduk. O sırada patron Celal Öğütoğulları, insan kaynakları müdürü, içerideki misafirleri ve korumalarıyla birlikte dışarı çıktılar. Bir arkadaşımız işyerinin duvarına yaslanmıştı. İnsan Kaynakları Müdürü Süleyman Yetişkin, gelip megafona ve arkadaşımızın omzuna vurarak ‘Burada duramazsın, defol’ dedi. Ben de patron tarafından darp edildim. Bana ‘Seni geberteceğim, aşağılık kadın. Bu kadının kim olduğunu biliyor musunuz! Provokatör bu kadın’ diyerek hakaretler etti.”

SUÇ DUYURUSU
Patronun bu tartışmanın ardından fabrika önüne gelen polislere “Bunları gözaltına alın’ dediğini aktaran Akgül, bununla da yetinmeyerek darp ettiği işçilerden birinden şikâyetçi olduğunu söyledi. Akgül, dün sabah Kartal Adliyesi’ne giderek patron ve yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

PENDİK'TE PROTESTO
Pendik’te kurulu SeraPool seramik fabrikasında sendika haklarının tanınması ve çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle direnişlerini sürdüren kadın işçilerden biri de önceki gün SeraPool patronunun saldırısına uğradı. Patron tarafından alacağının ödeneceği belirtilerek postaneye çağrılan kadın işçinin burada şiddete uğradığı, patronun işçinin boğazını sıktığı öğrenildi. İşçilerin üyesi olduğu DİSK Cam Keramik-İş Sendikası, dün kadın örgütlerinin de desteğiyle fabrika önünde bir açıklama yaparak saldırıyı protesto etti.