İzmir'de meydana gelen depremin ardından Mavibahçe ve Optimum da, çalışanların işbaşı yapmaları istendi.

İşçiler hasarlı AVM'lerde çalıştırılıyor

BERKAY SAĞOL

İzmir'de meydana gelen depremin ardından İzmir Mavişehir'de bulunan Mavibahçe AVM çalışanları ve Gaziemir'de bulunan Optimum AVM çalışanları hasar gören AVM'lerde çalışmaları için işe çağrıldı.

Mavibahçe'nin hasar gören bölgelerinin ve oluşan çatlaklarının ise sıva yapılarak kapatıldığı görüldü.

Mavibahçe AVM'de kimi mağazalarda çalışan işçilerin, 'temizlik' gerekçesiyle çağrılan işçilere mesai yaptırıldığı bildirildi. Burada çalışan bir işçi, "AVM'nin bazı yerleri deprem sırasında hasar aldı ve çatlaklar oluştu. Bina tüm çalışanları ürkütüyor. Biz ailemizin yanında olmak istiyoruz, bu şartlar altında can güvenliğimiz olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

Sosyal medyada duruma tepki gösteren bir kişi ise, "Cuma günü deprem oldu hemen ertesi gün Mavibahçe sanki hiçbir şey olmamış gibi herkes işe çağırıyor. Her yerde çatlak var işte insan canın ucuzluğu" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışan Optimum AVM çalışanları ise, "Bizim can güvenliğimizi hiç düşünmeden çalışmaya çağırıyorlar. Sürekli artçı depremler oluyor, ailemizin yanında kalmak istiyoruz", "Optimum AVM dünden sonra hiçbir şey olmamış gibi bu haldeki yere işe gelmemiz söyleniyor" ve "Gaziemir Optimum AVM depremde hasar görmesine rağmen AVM talimatı ile içindeki işletmeler personellerini işe çağırıyor. Mükemmel iş güvenliği" diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi.

isciler-hasarli-avm-lerde-calistiriliyor-799698-1.

isciler-hasarli-avm-lerde-calistiriliyor-799699-1.

isciler-hasarli-avm-lerde-calistiriliyor-799700-1.