İşçiler MESS önünde: İnsanca çalışma koşulları için mücadele edeceğiz

MERAL DANYILDIZ

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası (Birleşik Metal-İş), 4 Aralık’ta yapılan son görüşmenin ardından uyuşmazlık ile sonuçlanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) tavrını Şişli’de bulunan MESS Genel Merkezi önünde yaptığı basın açıklaması ile protesto etti.

MESS ile işçi sendikaları arasında süren, 130 binden fazla metal işçisini ilgilendiren Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde arabuluculuk sürecinin de tamamlanmasının ardından işçiler greve hazırlanıyor.

Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye işçiler, kazanılmış haklarına göz diken, yüzde 6 zam öneren ve 3 yıllık sözleşme dayatmasında bulunan patronlarını protesto etmek için dün MESS Merkez Ofisi önünde yılbaşı 'kutlaması' yaptı.

Üzerinde faturalar asılı yılbaşı ağacını MESS’in kapısına bırakan işçiler, “Bu işsizlik ve yoksulluk ortamında, bu hayat pahalılığında metal işçilerine önerilen bu teklifler vicdansızlıktır, açgözlülüktür, işçiyi yok saymaktır! Oysa biz geçinemiyoruz. İnsanca yaşayacak bir ücret, insanca çalışma koşulları ve iyi bir gelecek için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.