Fabrikalardan hastanelere, belediyelerden çiftliklere kadar dün pek çok işyerinde Özgecan isyanı vardı. İşyerlerinde siyahlar giyen, eylem yapan işçiler, “Özgecan Aslan’ın hesabını soracağız” dedi

İşçiler ve emekçiler kadın katliamlarına karşı isyanda: ‘Özgecan’ın hesabını soracağız’

İşçiler ve emekçiler, Mersin’de erkekler tarafından hunharca katledilen Özgecan Aslan için dün tüm yurtta eylemdeydi. İşyerlerine siyah giysilerle giden, Özgecan’ın fotoğraflarını taşıyan kadın işçiler, kadın katliamlarının durdurulmasını istedi. Bazı sendikalar da işyerlerinde çeşitli eylem ve etkinlikler düzenleyerek katliamı kınadı. 

'FITRAT DİYENLERİ UNUTMADIK'
Eskişehir’de kurulu Renta Fabrikası’nda çalışan işçiler, dün sabahki çay molasında Özgecan Aslan’ın katledilmesini protesto etti. Yemekhanede toplanan kadın ve erkek işçiler, “Biz ‘Kadın ile erkeği eşit duruma getiremezsiniz, çünkü fıtrata ters’ diyenleri unutmadık” dedi. “Kadın cinayetlerine karşı omuz omuza”, “Kadın katillerine indirim değil, ağır ceza” dövizleri açan işçiler adına konuşan Ceren Güneş, “Biliyoruz ki Özgecan ve diğer öldürülen kadınların başına gelen, hepimizin başına gelebilirdi. Aile Bakanı Ayşenur İslam daha önce dediği gibi yine ‘Elleri kırılsın’ demekle mi yetinecek?” diye sordu. 

'NAR İŞÇİLERİDEN PROTESTO'
Muğla’nın Ortaca ilçesinde bir çiftlikte çalışan işçiler, nar budaması yaparken siyah elbiseler giyerek Özgecan’ın öldürülmesini protesto etti. İşçilerden Sema Özcan, “Ben de 20 yaşındayım. Demek ki ben de başka bir yere okumaya gitsem başıma böyle bir olay gelebilirmiş. Özgecan’a çok üzüldüm” dedi.

'BÜRO EMEKÇİLERİ İSYANDA'
Büro Emekçileri Sendikası (BES) İstanbul 3 Nolu Şube üyesi büro emekçileri de siyah giysiler ve kurdelelerle işyerlerinde eylemler yaparak katliamı kınadı. İstanbul Anadolu Yakası’nda araladında adliye ve vergi dairelerinin de olduğu altı ayrı işyerinde eylem yapan büro emekçileri, “Yasta değil isyandayız! Özgecan’ın hesabını soracağız!” dedi.

'CİNAYETLER SON BULSUN'
İstanbul Maltepe Belediyesi çalışanları, sosyal medya üzerinden başlatılan “Özgecan için siyah giyiyoruz” çağrısına destek verdi. Çalışanlar “Kadın cinayetleri son bulsun, Özgecanlar ölmesin” dedi. Mersin’de de Mardin Büyükşehir ve Artuklu Belediyeleri çalışanları, yakalarına siyah kurdele ve Aslan’ın resminin bulunduğu kokartlar taktı.


'İKTİDAR CİNAYETTEN SORUMLU'
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan Tüm Bel-Sen üyeleri dün Özgecan Aslan için eylemdeydi. Öğle arasında belediyenin önünde katliamı kınayan sendika üyesi çalışanlar, her gün artan kadın cinayetlerinin sorumlularının, kadınları ikinci sınıf vatandaş olarak gören iktidarın söylemleri olduğunu belirtti. Burada bir açıklama yapan Emel Sertkaya, iktidarın eşitlikten yana olmadığını her fırsatta vurguladığına dikkat çekerek “Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri politiktir. Cinayetlerde ihmali ve sorumluluğu bulunanları asla unutmayacağız” dedi. Gülsen Candemir

SAĞLIK EMEKÇİLERİ DE SOKAKTA
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Aksaray Şubesi üyesi sağlık emekçileri, dün Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinikleri önünde eylem yaparak Özgecan Aslan’ın katledilmesini lanetledi. Sağlık emekçileri “Yasta değil isyandayız”, “Özgecan’ın hesabı sorulacak”, “Erkek vuruyor devlet koruyor” sloganları attı. Eyleme birçok hasta ve hasta yakını da destek verdi.

HAVALİMANINDA EYLEM
Atatürk Havalimanı'nda çalışan KESK üyesi kamu emekçileri, dün Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Müdürlük binası önünde toplanarak Özgecan Aslan’ın katledilmesini protesto etti.