İşçiler geçinemiyoruz diyerek İzmir’de eylem yaptı. Eylemde yapılan açıklamada, “Paramızın yettiği kadar değil, İnsanca yaşamak istiyoruz” denildi.

İşçilerden ‘geçinemiyoruz’ eylemi: ‘Kırıntı bize, ekmek size, yok öyle!’

BİRGÜN EGE

Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube ve DİSK Genel-İş Sendikası İzmir 3 No’lu Şube, Kültürpark’ta açıklama yaptı. Geçinemiyoruz diyen işçiler, “Yalnız ve çaresiz değiliz geçinemeyen milyonlarız birlikte güçlüyüz” dedi.

Yapılan açıklamada, “Döviz ve emtia kurlarında günlerdir süren ve önüne geçilemeyen artış dün öğlen saatlerinde zirveye ulaşarak rekor kırdı. Türk Lirası günden güne değersizleşmektedir. Maaşlarımızın enflasyon karşısında erimesine ve bu olumsuz gidişata dur demek için hepimiz sesimizi yükseltiyoruz, yetkilileri ve sorumlulara sesleniyoruz, görevlerini yapmaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Yoksullaşmaya hayır diyen işçiler tarafından yapılan açıklamada, “İşçilerin ve emekçilerin son 3 ayda ücretlerinde yaşanan erime nedeniyle döviz karşısında yüzde 47 yoksullaştık. Bütçe görüşmelerinin yapıldığı bu günlerde emekçilere yoksulluk dışında bir şey vaat edildiğini görmüyoruz” dedi. Her gün daha çok yoksullaşıyoruz, alım gücümüz düşüyor ve geçinemiyoruz. Büyüklerimizden dinlediğimiz şeker, un, yağ kuyrukları yeniden oluşmaya başlamışken çocuklarımıza nasıl bir gelecek bırakacağımızın hesabını kim verecek” denildi.

Açıklamada, şunlar dile getirildi: “Bizleri yoksulluğa ve açlığa mahkum edenlerin servetine servet katmasına seyirci kalmayalım. Bugün daha fazla yoksullaştık, yarını değiştirmek bizim elimizde. Ocak ayında başlayacak toplu iş sözleşmesi görüşme süreçlerine yaklaşırken, tüm bu olumsuz ekonomik gidişatın dikkate alınmasını talep ediyoruz. Bu ülkeyi yöneten daha doğrusu yönetemeyen siyasi iktidara burdan bir ses yükseltiyoruz. Paramızın yettiği kadar değil, İnsanca yaşamak istiyoruz.”