Belediye çalışanlarının kadro, ilave tediye hakkı ve zorunlu emekliliğe karşı bir basın açıklaması düzenleyen DİSK Genel İş Mersin Şubesi, geçtiğimiz hafta Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan on işçinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Sendika Başkanı Göksoy, "Sayın Olcay Kılavuz, bu şehrin faydasına olacak şeylere odaklanın. Emekçileri afişe edip terörize edemezsiniz" dedi.

İşçilerden MHP’li vekile tepki: "Emekçiyi sorgulatıp işten atmaya çalışıyor!"

Abidin YAĞMUR

Genel-İş Sendikası’nda örgütlü belediye işçileri, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un belediye işçilerini hedef göstermesinin ardından 10 belediye işçisinin gözaltına alınmasını protesto etti. Sendika Başkanı Kemal Göksoy, “Sayın Olcay Kılavuz, emekçileri afişe edip terörize edemezsiniz” diye konuştu.

DİSK Genel İş Mersin Şubesi üyesi belediye çalışanlarının kadro, ilave tediye hakkı ve zorunlu emekliliğe karşı yürüyüş yapıp basın açıklaması gerçekleştirdi.

Belediye şirket işçilerinin de kamu işçisi olduğunu ama uzun zamandan beri büyük bir eşitsizlik ve ayrımcılığa maruz bırakıldığını söyleyen DİSK Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, “Belediye şirket işçilerine kadro ve ilave tediye hakkı istiyoruz. Taşerondan kadroya geçen işçilerin zorunlu olarak emekli edilmesini kabul etmiyoruz” dedi.

Göksoy, geçtiğimiz hafta Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan on işçinin gözaltına alınmasına da tepki gösterdi.

İşçileri hedef gösteren MHP’li Kılavuz’a seslenen Göksoy, “Belediyede çalışan vidanjörcüyü, çöpçüyü, asfaltçıyı, temizlikçiyi sorgulatıp işten atmaya çalışıyorlar. Sayın Olcay Kılavuz, emekçileri afişe edip terörize edemezsiniz. Akdeniz Belediyesinde de gördük bunu, orada işten atılan işçiler haklarını alarak patır patır işlerine geri döndü” dedi.

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliği’ne göre işe alınırken güvenlik soruşturmasına kimlerin tabi tutulabileceğinin çok açık olduğunu söyleyen Göksoy, “Bu soruşturma emniyet, MİT ve Jandarma Komutanlığında çalışmak isteyenlere yapılır. Devletin önemli noktalarında memurluk yapanlara, imza yetkisi olanlara güvenlik soruşturması yapılır. Belediye işçilerine kadro vermeyen iktidar, belediyede çalışan vidanjörcüyü, çöpçüyü, asfaltçıyı temizlikçiyi sorgulatıp işten atmaya çalışıyor. Bunu da yönetmeliğe rağmen yapıyorlar” dedi.

iscilerden-mhp-li-vekile-tepki-emekciyi-sorgulatip-isten-atmaya-calisiyor-1066282-1.

‘SİYASET İŞÇİNİN EKMEĞİYLE OYNAYARAK YAPILMAZ’

Mersin’ den seçilmiş milletvekillerinin asli görevinin şehirde yaşayan işçi, memur ve yoksulların hakkını savunmak ve şehre katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Göksoy, “Fakat Mersin’den vekil seçilen Olcay Kılavuz, televizyonlara çıkıp, ‘Şu belediyede terörist işçi var, bu belediyede terörist çalışıyor’ diyor. Oysa yasadan haberi yok. Sayın vekil, topluma kazandırma diye bir yasa var. Bu yasayla mahkum ve özürlü kadrosundan insanları istihdam etmek zorundasınız, bu anayasal hak. Siz hazır topluma kazandırılmış, çalışan insanları terörize ederek ne kazanıyorsunuz. Siyaset etik kurallarla yapılır. Siyaset, işçinin, emekçinin ekmeğiyle oynayarak, onları terörize edilerek yapılmaz” dedi.

‘EMEKÇİLER BUNA CEVAP VERECEKTİR’

Vekillerin hizmete odaklanması gerektiğini söyleyen Göksoy, “Sayın Olcay Kılavuz, bu şehrin faydasına olacak şeylere odaklanın. Mersin’e gelmesi gereken Ana Konteyner Limanı başka şehre taşındı. Onunla ilgilenin. Siyaseten belediyeyle sorununuz olabilir. Emekçileri afişe edip terörize edemezsiniz, seçim yaklaşıyor emekçiler buna cevap verecektir. Kayyum geldiğinde Akdeniz Belediyesinde de gördük bunu, orada işten atılan işçiler haklarını alarak patır patır işlerine geri döndü. Akdeniz Belediyesi Meclis üyelerine gözaltı yapıldı önceki ay, Mustafa Gültak anlayışı ne ise Olcay Kılavuz anlayışı da odur” dedi.