Tuzla'da 14 Aralık pazar günü iş cinayetleri, işçi sağlığı ve güvenliği kurultayı düzenleyen ESP'liler, sendikalarla bir araya gelmeye hazırlanıyor. İş cinayetleri ve ihlallerine karşı işçileri...

Tuzla"da 14 Aralık pazar günü iş cinayetleri, işçi sağlığı ve güvenliği kurultayı düzenleyen ESP"liler, sendikalarla bir araya gelmeye hazırlanıyor. İş cinayetleri ve ihlallerine  karşı işçileri bir çatı altında toplamak istediklerini belirten ESP"liler, vahşi, kapitalist koşullarına karşı ançak birleşerek meydan okunabileceğini vurguladılar.

Kurultayın Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi"nde saat 10.00-17.00 arsında gerçekleşeceğini belirten ESP sözcüsü Ersin Sedefoğlu, katılacak çeşitli sendikalarla işçilerin durumları tartışılacağını söyledi. Kurultayda başta tersane sektörü olmak üzere, tekstil, inşaat, maden, sağlık, basın, petro kimya, deri iş kollarının sorunlarının masaya yatırılacağını dile getiren Sedefoğlu, amaclarının tüm bu kolların mücadelesini birleştirmek olduğunu vurguladı.

Çeşitli sendikalar, meslek odaları ve demokratik kitle örgütlerinin de kurultaya katılacağını duyuran Sedefoğlu, kurultay bitiminde çeşitli iş kolların işçilerin, iş cinayetleri ve meslek hastalıklara karşı ortak bir sonuç bildirgesi hazırlayacaklarını belirti. İnsan Hakları Haftası"na dek düşen işçi kurultayının anlamına değinen Sedefoğlu, tüm ilgilileri kurultaya beklediklerini söyledi.