Bakan Canikli Türkiye’nin IŞİD militanlarına göz yumduğuna kimsenin somut örnek veremeyeceği iddiasında bulundu

IŞiD desteğine kimse örnek gösteremezmiş!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli hiçbir şekilde hiç kimsenin gümrüklerden kayıtdışı olarak, kaçak olarak ya da göz yumularak geçirilmesi ya da geçmesinin söz konusu olmadığını savunarak, “IŞİD militanı ya da başka bir örgün adına çalıştığı ya da mensup olduğu noktasında herhangi bir bilgi yoksa gözüne kaşına bakarak o insanın IŞİD militanı olduğunu fark edemeyiz anlamanız mümkün değil doğru değil zaten. O zaman beğenmediğiniz her insanı tutuklarsınız, alıkoyarsınız” diye konuştu.

‘Örnek gösteremezler’
Canikli, bir televizyon programına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bölgeden bir istihbarat gelip de Türkiye’nin dikkate almama gibi bir durumun söz konusu olamayacağını savunan Canikli, “Bir tane bile örnek gösteremezler. IŞİD militanı olduğu belli olan ya da o konu hakkında istihbari bilgisi olan herhangi bir kişinin Türkiye gümrüklerinden içeri girmesi veya dışarı çıkması, işlem yapılması mümkün değil mutlaka tutuklanır ve gereği yapılır bu boş bir iddiadır” diye konuştu.
15 gündür buna benzer iddiaların gündeme getirildiğini söyleyen Canikli, kimsenin somut olarak isim ya da olay noktasında örnek veremediğini iddia etti.

‘Hodri meydan’
“Hodri meydan” diyen Canikli, “Varsa elinizde bir şey değerlendirelim konuşalım açıklayın tüm dünya bilsin algı oluşturma operasyonu. Gümrüklerimizden IŞİD e ait bir gram petrol geçmiyor ticaret söz konusu değildir. Belki katır sırtında kaçak olarak ufak tefek kaçabiliyor. Bunlar algı oluşturma operasyonudur ve dezenformasyondur” ifadelerini kullandı.

İran TIR’ları
Canikli, İran’ın Türk TIR’larından mazot fiyat farkı adı altında kilometre başı para aldığını belirterek bu durumun misilleme olarak Türkiye tarafından İran TIR’larına da uygulanmaya başladığını anlattı. Bakan Canikli, “Türkiye’ye giren İran TIR’ları ve İran’a giren Türk TIR’larında ciddi azalma var. Biz kararlıyız. Sonuç itibariyle belli noktaya kadar hazmedebileceğimiz bir noktaya kadar kabul ederiz. Ama ötesine geçilmişse elbet kendi TIR’larımızın hakkını korumamız gerekiyor. Sanıyorum bu uygulamadan sonra İran TIR’ları da ciddi zarar görecektir. Onların daha fazla zarar göreceğini tahmin ediyoruz. Maliyetler ortaya çıkınca zararlar realize edilince İran’ın açıkçası normal sürece geçeceğini, anlayabileceğini tahmin ediyoruz” dedi. ANKA