IŞİD geri döndü

ERK ACARER

Cihatçılar kaybettikleri Tel Abyad'a sızdı şiddetli çatışmalar sınırdan görüldü. Urfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan, 22 Haziran’da YPG ve Burkan El Fırat (Fırat Volkanı) tarafından alınan Telabyad’da çatışmalar yeniden başladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre IŞİD'in bir kolu Telabyad’a tekrar girerek, kentin doğusundaki bir bölgeyi ele geçirdi. Dün akşam saatlerinde yaşanan şiddetli çatışmalar sınırdan görüldü.

IŞİD'e ÖSO tarafından yardım edildiği bildiriliyor. Akçakale'den edindiğimiz bilgiler çatışmanın başladığı saatlerde karşı taraftan ambulanslarla yaralı taşındığı yönünde. Sınırdan Akçakale hastanesine doğru hareket eden ambulanslar açıkça görülüyor. Bu ambulansların kimleri taşıdığı ise bilinmiyor.

ÇATIŞMA ANINDA ANADOLU AJANSI BÖLGEDE GÖRÜLDÜ
Akçakale'de yine vahim iddialar var. Daha önce sınıra yakın olan bir bölgede olduğu iddia edilen IŞİD'e ait bir hücre evi civarından çatışmanın başladığı saatlerde teller aşılarak Tel Abyad'a geçildiği anlatılıyor. Akçakale'de anlatılanlardan biri yine dikkat çekici: "Çatışma başladıktan hemen sonra Anadolu Ajansı'nın (A.A.) bölgede olduğunu gördük. Fakat etrafta fazla görünmek istemediler, çatışmanın ilk anlarını çektiler."