Hazine ve Maliye Bakanlığı, IŞİD'e finansman sağladığı gerekçesiyle 2 şirketin ve 5 kişinin Türkiye'deki mal varlıklarının dondurulduğunu açıkladı.

IŞİD ile bağlantılı 5 kişi ve 2 şirketin Türkiye'deki mal varlıkları donduruldu
Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IŞİD'e finansman sağladığı yönündeki gerekçelerle bazı gerçek ve tüzel kişilerin Türkiye'de bulunan mal varlıklarının dondurulmasına karar verdi.

Bakanlıkça hazırlanan "Mal Varlığının Dondurulması Kararı", Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, mal varlığının dondurulması kararı alınan IŞİD bağlantılı gerçek kişiler, Abdulhameed Salim Ibrahim Alismaeel, Omar Abdulhameed Alesmail, Mohammed Abdulhameed Salim Al-Ismaeel, Ahmed Abdulhameed Salim Al-Ismaeel, Luay Jasim Hammadi Al-Gburi olarak sıralandı.

IŞİD bağlantılı tüzel kişiler listesinde ise Wadi Alrrafidayn Gıda Yaş Sebze Meyve Bakliyat Otomotiv Tekstil İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Al Grubi Al Humran Elektrik Malzemeleri Dayanıklı Tüketim Mobilya İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited şirketi yer aldı.