IŞİD'in Ankara'daki üssü Hacıbayram'dan alınan gözaltılar serbest

IŞİD'in Ankara'daki üssü haline gelen İsmetpaşa-Hacıbayram'da gözaltına alınanlar mahkeme yüzü görmeden salıverilirken, çetecilerin semtteki örgütlenme çalışmaları tüm canlılığıyla sürüyor.

AKP’nin IŞİD operasyonlarının ‘göstermelik’ yüzü, çetecilerin Ankara’daki üssü konumunda bulunan İsmetpaşa-Hacıbayram mahallelerindeki baskınlarda ortaya çıkmıştı. Helikopterlerle, akreplerle, yüzlerce polisle ve ilaveten egemen medya parlatmasıyla yapılan operasyonlarda sadece 15 kişi gözaltına alınmış, gözaltına alınanlar ertesi gün savcılığa bile sevk edilmeden salıverilmişti.

İŞİD ÜSSÜNDEN ALINAN TEK DELİL ÖRTÜ!

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli, Ankara Emniyeti’nin herhangi bir suç unsuru bulamadığı İsmetpaşa-Hacıbayram’ya giderek yerinde incelemelerde bulundu. 12 Eylül darbesi öncesinde sol grupların etkili olduğu mahallenin bugün IŞİD’e çeteci sağlayan bir üsse dönüştüğünü belirten Benli, IŞİD’in toplantılarını düzenlediği çadır mescidi de görüntüledi.

Semt sakinleriyle konuşan Benli, mescitte namaz kılınmanın yanı sıra dini sohbetler yapıldığını ve polis operasyonunda mescidin sadece üzerindeki örtünün kaldırıldığını aktardı.

Cumhuriyetin ilk yıllarındaki harf düzenlemesinde Mustafa Kemal’in Latin harflerini gösterdiği okullardan biri olan ancak kapatılan Turgut Reis İlkokulu önündeki Mustafa Kemal fotoğrafı yırtılırken, büstü tahrip edilmiş durumda. Semt sakinleri ise bu tahribatın IŞİD çetelerine yakın ailelerin çocukları tarafından yapıldığı kanısında.

ÖRGÜTLENME "SÜHA" ADLI KİŞİ İLE BAŞLADI

Semtte işyeri bulunan Aza Mehmet Arabacı, 2003 yılından bu yana “Süha” adlı kişinin çalışmalarıyla birlikte semtlerinde gözle görülür bir değişiklik yaşandığına dikkat çekti. Süha’nın dini toplantılar düzenleyerek ilk olarak çevresinde aşırı alkol ve uyuşturucu kullananlar üzerine etkili olduğunu, 2013 yılından itibaren ise semtteki bazı gençlerin onunla birlikte IŞİD’e katılarak Suriye’ye savaşmaya gittiğini belirtti. Arabacı şöyle devam etti:

Yaklaşık 100 gencimizin IŞİD’e katıldığını biliyorum. Bazıları geri döndü. Semtte bulunan ve IŞİD üyelerinin toplandığı mescitte zaman zaman örgüt için önemli isimlerin gelerek sohbet toplantıları düzenlediklerini biliyorum.

Sanılanın aksine çocukları IŞİD’e katılan ailelerin bir rahatsızlığı olmadığını, aksine memnuniyet duyduğunu öne süren Arabacı, “Biz yıllardır devletin buradaki yapılanmaya izin vermemesi gerektiğini anlatmaya çalıştık ancak kimseye sesimizi duyuramadık” dedi.

Kaynak: Sendika.org