İslamcı örgüt IŞİD’in finans kaynaklarına yönelik 6 kentte eş zamanlı operasyonlar düzenlendi, 16 şüpheli gözaltına alındı. Öte yandan İstanbul, Ankara ve Kayseri’de yapılan operasyonlarda da 19 şüpheli gözaltına alındı.

IŞİD’in finans kaynaklarına operasyon: 16 gözaltı

IŞİD’in finans kaynaklarının deşifresine yönelik 6 ilde düzenlenen operasyonlarda 16 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) daire başkanlıkları ile Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’nca, 19 şüpheliyi yakalamak için Adana, Ankara, Balıkesir, İstanbul, Konya ve Şanlıurfa'da dün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon yapıldı.

IŞİD’in finans kaynaklarının deşifresine yönelik operasyonlarda, 19 şüpheliden 16'sı yakalandı. Aramalarda çok sayıda yayın ve dijital materyal ele geçirildi.

Firari durumdaki 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

İSTANBUL’DA 9 GÖZALTI

Öte yandan İstanbul'da IŞİD’e yönelik operasyonda, yabancı uyruklu 9 şüpheli gözaltına alındı.

Eylem arayışı içerisinde olduğu değerlendirilen şüphelilerin yakalanması için başlatılan soruşturma kapsamında 5 ilçede belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, yabancı uyruklu 9 örgüt üyesini gözaltına aldı.

ANKARA'DA 5 GÖZALTI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince düzenlenen operasyonda, IŞİD’in çatışma bölgelerindeki mensuplarına maddi yardım sağladıkları tespit edilen 3'ü Türk vatandaşı 5 şüpheli gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında, terör örgütü mensuplarının bulunduğu sosyal medya platformları ile internet kanallarında paylaştıkları videolar da takibe alındı.

Yapılan teknik değerlendirme ve internet analizleri sonucu, 3'ü Türk vatandaşı, 2'si yabancı uyruklu 5 şüphelinin yakalanması amacıyla harekete geçen Ankara TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin tamamını gözaltına aldı.

KAYSERİ’DE 5 GÖZALTI

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Suriye ve Irak'ta terör örgütü DEAŞ içinde faaliyet yürüttükleri ve illegal yollarla yurda girdikleri tespit edilen şüphelilere yönelik yılbaşı öncesi çalışma başlattı.

Belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda Suriye ve Irak uyruklu 5 zanlı yakalandı.

Kaynak: AA