Ülkenin güvenliğinden sorumlu olan hükümet, güvenlik açıklarını gidermek yerine bundan ‘mağduriyet’ üretme peşinde. Canikli’ye göre IŞİD Türkiye’de ‘Hayır’ kampanyası yürütüyor!

‘IŞİD kampanya yürütüyor’ama AKP engellemek yerine mağdur oluyor!

IŞİD’in Türkiye’deki faaliyetlerini engellemekle sorumlu olan hükümetten akıllara durgunluk veren bir açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, IŞİD’in Türkiye’de “gizlice ‘Hayır’ çalışması” yaptığını savunarak bu örgüt üzerinden de kendilerini ‘mağdur’ ilan etti.

Başbakan Yardımcısı Canikli, İstanbul’un Beykoz ilçesinde muhtarlarla bir araya gelerek referanduma dair değerlendirmelerde bulundu. Canikli, mevcut yönetim sistemiyle Türkiye'nin olumsuz tablolardan kurtulamayacağını dile getirdi.
“Üç terör örgütü ile mücadele ettiklerini, bunların hepsinin kullanıldığını, hepsinin piyon olduğunu” ileri süren Canikli, IŞİD’le ilgili ise "Bize istihbari raporlar geliyor. DEAŞ terör örgütü de Türkiye'de gizlice kendi taraftarları ile ‘Hayır’ kampanyası yürütüyor" dedi.

Bakan’ın bu sözleri, IŞİD’in ‘Hayır’ kampanyası yürüttüğü iddiası her ne kadar gerçeklerden uzak olsa da, örgütün faaliyetlerini sürdürdüğünü itiraf etmesi bakımından dikkat çekici.

Kılıçdaroğlu’nu Almanya yönetiyor!
Sözlerinin devamında ‘Hayır’ kampanyası yürütenlerin 'büyük bir bölümünün gayri milli olduğunu' da iddia eden Canikli, “Türkiye'de ‘Hayır’ kampanyasını çok güçlü bir şekilde yürüten CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu. O da mı gayrı milli? Evet, o da gayrı milli. Çok net söylüyorum. Bugüne kadar Türkiye'nin menfaatine olan her düzenlemede Kılıçdaroğlu, bunun karşısında oldu” dedi. Hızını alamayan Bakan, “Kılıçdaroğlu'nu, şu anda CHP'yi, maalesef büyük oranda Almanya derin devleti yönetiyor” iddiasında da bulundu.