Asker Sefter Taş, 1 Eylül 2015’te IŞİD tarafından kaçırıldı. Asker Taş’ın geçen Nisan ayında, IŞİD'in Konstantiniyye dergisinde resimleri de yayımlanmıştı, dün ise bir diğer esir asker Fethi Şahin ile IŞİD tarafından infaz edildiği iddia edildi. Bir yılı aşkın süredir oğullarına kavuşmayı bekleyen Taş ailesinden baba Taş, “Yine sadece ‘araştırıyoruz’ dediler” diye konuştu

IŞİD tarafından yakıldığı iddia edilen askerin babası: Sadece ‘araştırıyoruz’ dediler

ZEYNEP YÜNCÜLER

IŞİD’in rehin aldığı iki askeri yakarak öldürmesine ait olduğu iddia edilen 19 dakikalık bir video yayımlandı. 22 Aralık gecesi yayımlanan ve ardından sosyal medyada infial yaratan söz konusu videoda, IŞİD tarafından,15 ay önce esir alınan asker Sefter Taş ve 4 ay önce esir alınan asker Fethi Şahin’in yakılarak öldürüldüğü iddia edildi. Hükümet iddialarla ilgili bir açıklama yapmadı. BBC Türkçe’nin haberine göre, Genelkurmay Başkanlığı, IŞİD’in rehin aldığı iki askeri yakarak öldürmesine ait olduğu iddia edilen video görüntülerini incelemeye aldı.

Kilis’te bulunan Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda askerlik yaparken 1 Eylül 2015 günü IŞİD tarafından kaçırılan Taş’ın durumunu ailesiyle konuşarak çoğu kez gündeme taşıyan BirGün, söz konusu ‘IŞİD, kaçırdığı 2 Türk askerini yaktı’ videosunun ardından tekrar baba Aydın Taş’a ulaştı.‘Kahroluyoruz’diyen baba Taş,“Ne diyebilirim ki, bizim de bilgimiz yok, şimdiye kadar hiç ayrıntılı bilgilendirilmedik, görüntüler için sadece ‘araştırıyoruz’dediler, biz de bekliyoruz, işin doğrusunu bilmiyoruz, yine bekleyeceğiz” diye konuştu. Geçen Nisan ayında yine IŞİD'in Konstantiniyye dergisinde, asker Taş’ın resimlerinin yayımlanması üzerine BirGün’e konuşan baba Taş, “Bize bilgi verilmiyor, biz arıyoruz, onlar değil. Sadece sabredin diyorlar” demişti.

‘Esir iki asker daha öldürüldü’iddiası

Öte yandan Sputnik, El Bab’da IŞİD tarafından esir alınan Özel Kuvvetler Üyesi Astsubay Kıvanç Kaşıkçı ile Muhammed Duran Keskin de başlarına kurşun sıkılarak öldürüldüğünü ileri sürdü. Haberde, Kaşıkçı ve Keskin’in de öldürüldüğüne dair videonun olduğu iddia edildi. Ayrıca söz konusu videoda iki askerin El Bab bölgesinde yakalanmalarına dair görüntülerin de olduğu öne sürüldü.Askerler Kaşıkçı ve Keskin hakkında da hükümet tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. IŞİD, 29 Kasım günü akşam saatlerinde Suriye'nin El Bab kentinin Ed Dana köyü yakınlarında Türk askerlerine saldırarak Özel Kuvvetler Üyesi Astsubay Kıvanç Kaşıkçı ile Muhammed Duran Keskin'i kaçırmıştı.

İnternet yavaşlatıldı

"IŞİD, Türk askerleri Sefter Taş ve Fethi Şahin'i yaktı" iddiaları sosyal medyada büyük tepki toplamasıyla beraber, internet hızında yavaşlama gözlendi. Özellikle, Facebook ve Twitter’a erişim sağlanamadı. Sosyal medyada tepki çeken isimlerin en başında, Başbakanlığı döneminde IŞİD militanları için "Birkaç öfkeli çocuk" değerlendirmesi yapan Ahmet Davutoğlu geldi.

***

TSK: 22 IŞİD’li öldürüldü

TSK, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında El Bab'daki IŞİD hedeflerine hava saldırıları düzenlediğini ve 22 IŞİD'linin öldürüldüğünü açıkladı. TSK'den dün sabah gönderilen bilgi notunda, "Harekatta terör örgütüne ait 51 hedef ateş altına alındı, 22 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirildi. DEAŞ'ın barınma, silah mevzisi ve savunma amaçlı kullandığı 37 bina, 3 cephanelik ve bir lojistik merkezi imha edildi" denildi.