‘IŞİD ve Antep özdeşleşti’

BİRGÜN / ANKARA

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul’un Antep’teki IŞİD faaliyetlerine ilişkin TBMM’de verdiği araştırma önergesi görüşüldü. Toğrul, “Antep ile IŞİD özdeşleşmiştir” dedi.

Êzidî kadınların köle ticaretinin IŞİD büroları tarafından yapılması, sınırdaki petrol kaçakçılığının bir kısmının Karkamış sınır kapısından geçirilmesi gibi Antep’in sürekli olarak IŞİD’in faaliyetleriyle kamuoyunda geniş yer tuttuğunu ifade eden Toğrul, Antep’in adının IŞİD ile eşit derecede anılır durumda olduğunu belirterek araştırma talebinde bulundu.Toğrul,

görüşmeler sırasında “Türkiye’de birçok canlı bomba saldırısı düzenleyen terör örgütü IŞİD, geçen yıl getirdiği canlı bomba yelekleri yakalandıktan sonra IŞİD terör örgütünün Antep’te yeleklerin hazırlandığı bir atölye kurduğu belirtilmektedir. IŞİD üyelerinin intihar yeleklerini Suriye’den getirmek yerine de Antep’te kurdukları atölyede ürettikleri belirtilmektedir. Çeşitli basın kuruluşlarında yer alan fotoğraflarda dikiş makinesi, kumaş parçaları, intihar yelekleri, amonyum nitrat ve demir bilyeler yer almaktadır. Fotoğraflarda, vakumlanmış binlerce bilye, TNT kalıpları, intihar yelekleri görülmektedir. Kamuoyunda Antep’in sürekli IŞİD terör örgütünün transit geçiş yaptığı, Antep’i bir üst olarak kullandığını göz önünde bulundurduğumuzda, bu durum kent için ciddi bir kaygıya yol açmaktadır. Bununla birlikte, kentin IŞİD terör örgütünün tehditti altında olduğu kanısını yaratmaktadır” dedi.