İşine üçüncü kez son verildi

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde “Masonik-Fetöcü-Marksist Cephe” adında bir yapılanma içinde yer aldığı” ve “yüz kızartıcı faaliyetlerde bulunduğu” iddialarıyla 2 kez fakülteyle ilişiği kesilen ve mahkeme kararıyla geri dönen Öğretim Görevlisi Dr. Barış Işık’ın yine işine son verildi.

Barış Işık, hukuki mücadele sonucunda işe iade edildiğini belirterek, "Bu süreçte yoğun biçimde mobbinge uğradım. Fakültede ders verme talebim reddedildi. Yine göreve başlayan, görevde yükselen meslektaşlarıma derhal oda ve isimlik tahsisi yapılırken, bana oda, isimlik ve ayniyat tahsisinde de bulunulmadı. Beni yok saymaya çalıştı. Bunlar açıkça görevin kötüye kullanılmasıdır. Hukuken suç olduğu gibi idarenin eşit davranma yükümlülüğünün de ihlalidir. Bu hususların hepsi Dekanlığa yazdığım talep dilekçeleri ile sabittir. Söz konusu sorunları kendisiyle konuşmak için Dekan Bey’den istediğim randevu talepleri ise maalesef sonuçsuz kaldı. Kendisi Dekanlıkça yapılan işlemlerin sorumluluğunu almak, sorunu muhatabıyla konuşma medeni cesaretini göstermek yerine maalesef muhatapsızlığı seçti" yaşadıklarını anlattı.

Barış IşıkBarış Işık

"30 Eylül 2022 tarihinde ‘hukukçu akademisyenlerden oluşan’ Fakülte Yönetim Kurulu’nun ‘kürsüde bana ihtiyaç olmadığı’ gerekçesiyle üçüncü kez atamam yenilenmedi" diyen Işık, "Yani üçüncü kez işimden atıldım. Üstelik idare mahkemesinin daha 10 ay önce hukuka aykırı olduğunu belirttiği bir gerekçeyle. Çünkü Eskişehir 2. İdare Mahkemesi ‘kürsüde bana ihtiyaç olmadığı’ iddiasının gerçeği yansıtmadığını, aksine benim ilişiğimin kesilmesinin ardından kürsüye iki tane öğretim elemanının alındığını bunun bile iddianın hukuka aykırı olduğunu gösterdiğini belirtmişti” diye konuştu.

ANKA