Devrimci Karargah operasyonu kapsamında 25 Eylül 2010'da tutuklanan Bilim ve Gelecek Dergisi editörü Baha Okar...

OLGU KUNDAKÇI

Devrimci Karargah operasyonu kapsamında 25 Eylül 2010'da tutuklanan Bilim ve Gelecek Dergisi editörü Baha Okar, 19 aydır cezaevinde. İddianamede Devrimci Karargah, Ergenekon ve PKK ile bağlantısı olduğu öne sürülen Okar için 30 Nisan’da gerçekleşecek duruşma öncesinde, dün İstanbul'daki Beşiktaş Adliyesi önünde eylem yapıldı. Eyleme; Baha Okar'ı eşi Suzan Okar, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, CHP İstanbul Milletvekilleri Melda Onur ve Haluk Eyidoğan,  Bilim ve Gelecek Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ender Helvacıoğlu, RED Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Gülseven de destek verdi.

SEN MİSİN NALBURA GİDEN!
Adliye önünde Baha Okar’ın Eşi Suzan Okar ve Avukatı Mehmet Kadıoğlu bir basın açıklaması yaparak Okar  hakkında açılan davadaki hukuksuzluğa dikkat çekildi.

Bilim ve Gelecek Genel Yayın Yönetmeni Ender Helvacıoğlu, yaptığı açıklamada Baha Okar’ın örgüt üyesi olduğuna dair hakkında hiçbir delil bulunamamasına rağmen altı yüz gündür cezaevinde tutulduğunu belirterek “Baha Okar’ın tutuklanması bir komplodur ve biz bu açık haksızlığa son verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Baha Okar’ın eşi Suzan Okar ise, Okar’ın tutuklanmasının, Bilim ve Gelecek Dergisi’ne gitmeden önce nalburdan alışveriş yapmak, 12 yıl önce vefat eden ve Ergenokon üyesi addedilen öğretmeni Sabriye Çağırıcı’nın kitap metnini bilgisayarında bulundurmak, hiçbir siyasi içeriği olmayan özel telefon konuşmaları gibi uydurma “delillerle” gerekçelendirildiğini dile getirdi. Baha Okar’ın Avukatı Mehmet Kadıoğlu ise “Baha Okar’ı yargılayan iddianamenin senaryosu gerçek hayattan alınmamıştır. Masa başında kurgulanmıştır. Bu iddianamenin hazırlanma nedeni, Emniyet’in Hanefi Avcı ile hesaplaşmak istemesidir” dedi.

KİM NE DEDİ?

»CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur:  “ Baha Okar’ın tutuklu bulunması bilime ve geleceğe yapılan bir tutuklamadır. Devrimci Karargah bir torba operasyonudur. Biz mahkeme bir tahliye kararı bekliyoruz.”

»CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan: “Bu ülkede, Baha Okar ve benzerleri tutuklu olduğu sürece demokrasi ve özgürlük tehdit altındadır. Bu hukuk faciasının biteceğine inanıyorum” dedi.

»ÖDP Genel Başkanı Alper Taş: “Bu tutuklamalar, AKP rejiminin devlet güvenlik mahkemesi olan Özel Yetkili Mahkemeler ve bizatihi kendisi terör olan Terörle Mücadele Yasası eliyle yapılıyor. Türkiye’nin normalleşmesi bu Özel Yetkili Mahkemelerin ve Terörle Mücadele Yasası’nın kaldırılmasıyla mümkün olabilir”

»RED Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Gülseven: “Bu iddianame Hanefi Avcı’yı içeriye almak için Fethullahçı polis içerisindeki, yargı içerisindeki örgütlenmenin bir tezgahıdır. Siyasi olarak yan yana gelmeyecek insanları bir örgüt davasında bir araya topladılar. Yargının cemaatin elinde siyasileşmesinin bir sonucudur yaşananlar.”