Polisler tarafından işkence gören ve tedavisi hâlâ süren Dündar İrfanoğlu, kendisini döven polislerden şikâyetçi olmaması için baskı altında tutuluyor

İşkence gördü, şimdi şikâyetçi olmaması için baskı altında

ELÇİN YILDIRAN - e.yildiral@gmail.com M@elcinyildiral

İstanbul Gazi Mahallesi’nde polisler tarafından öldürülen Günay Özarslan’ın ailesi tarafından gömülmesine üç gün boyunca izin verilmemesi nedeniyle çıkan olaylarda 45 yaşındaki Dündar İrfanoğlu gözaltına alındı.

İrfanoğlu’nun gözaltına alınması ise oldukça ilginç. Evi Gazi Cemevi’ne yakın olan İrfanoğlu, polis saldırısı olunca “evim burada niye kaçayım ki” diye düşünerek, kahvehanenin kapısı önünde bir sandalyeye oturmaya karar veriyor.

Bu sırada İrfanoğlu’nun yanına gelen polis de kahvehanede oturan İrfanoğlu’nu zırhlı araç Akrep’e bindirerek, darp etmeye başlıyor. Gazi Karakolu’na götürülen İfranoğlu’na burada da işkence edilmeye devam ediliyor. Karakolun tuvaletinde polisler tarafından ağzı ve burnundan kan gelinceye kadar dövülen İfranoğlu, bayılınca Samatya Devlet Hastanesi’ne götürülüyor.

POLİSLER BASKI YAPIYOR
İrfanoğlu’nu hastanede ziyaret eden ve olayla ilgili görüştüğümüz Halkın Hukuk Bürosu Avukatı Şükriye Erden, odaya girdiklerinde sivil giyimli polisler ile karşılaştıklarını aktardı. Polislerin, İrfanoğlu’nun gözaltında olduğunu belirttiğini ifade eden Av. Erden, şikâyetçi olmaması için polislerin İrfanoğlu’na baskı yaparak, korkutmaya çalıştıklarını söyledi. Av. Erden, dün (önceki gün akşam) da karakola götürülerek, ifadesinin alındığını kaydetti. Av. Erden, ön otopsi raporunu alamadıklarını da belirterek, henüz dosyaya bir savcının görevlendirilmediğini, dosyanın ortada kaldığını söyledi. Dosyaya savcının görevlendirilmesi için Başsavcıya dilekçe vereceklerini dile getiren Av. Erden, görevlendirme yapılmadığı takdirde ön otopsi raporunu kendisinden talep edeceklerini ifade etti.