İşkencehane olan yunus parkları derhal kapatılsın

HABER MERKEZİ

Hayvan hakları savunucuları dün iki sene önce hayatını kaybeden hak savunucusu Burak Özgüner’i anmak ve hayvan hapishanelerinin kapatılması çağrısını yinelemek için İstanbul Eyüp’te bulunan yunus parkı İstanbul Dolphinarium’un önünde eylem gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında 2008’de dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Topbaş tarafından açılan merkezde yaralanan ve hayatını kaybeden deniz canlıları için tesise hiçbir hukuki yaptırım uygulanmadığı belirtildi.

190 binden fazla kişinin imzasıyla kapatılması talep edilen bu tesisin bir hayvan hapishanesi olduğunu vurguladı. Yaşam savunucuları 4 farklı şehrine bulunan 10 yunus parkının AKP iktidarında, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere diğer ilgili kamu kurumlarının ve yerel yönetimlerin hukuk dışı girişimleriyle açılmış olduğunu hatırlatan yaşam savunucuları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da seslendi:

“İstanbul Dolphinarium'u kapatın, insan sömürüsünden uzak bir şekilde ömürlerini tamamlamaları için tutsak edilen hayvanları koruma altına alın. İstanbul’da tutsak deniz memelileri için bir rehabilitasyon merkezi kurulmasına ön ayak olun ve örnek bir belediye başkanı olarak yaşam hakkından taraf olun.”