12 Eylül Askeri Darbesinin 29. yıldönümü yaklaşırken, darbecilerin yargılanması talebi hergün yineleniyor. Bugün de bir çok demokratik kitle....

12 Eylül Askeri Darbesinin 29. yıldönümü yaklaşırken, darbecilerin yargılanması talebi hergün yineleniyor. Bugün de bir çok demokratik kitle ve sivil toplum örgütü, meslek kuruluşları, sendikalar, siyasi partiler bir araya gelerek “Darbe dönemlerinin ünlü işkencehanesinin bulunduğu mahalde Harbiye Ordu Evinin önünde” basın açıklaması yaparak darbeye karşı seslerini yükseltecek. Eylemde 12 Eylül'le ilgili yapılacak miting ve 11 Eylül'de düzenlenecek etkinliklerle ilgili bilgilendirme de yapılacak. Eylem şu örgütlerin katılımıyla gerçekleşecek:
78’liler Girişimi – TMMOB/İkk – İst. Tabip Odası – KESK/İst. ?ubeler Platformu - Emekli-Sen - DTP – EMEP – ÖDP – Sosyalist Parti – TKP -SDP – EHP - ÖSH - Yeşiller Partisi– Halkevleri– DİP Girişimi - Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) – Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği –Karşı Sanat Çalışmaları - ESP- SEH – İHD - KÖZ -Antikapitalist– TUDEF – Gökkuşağı Kadın Derneği - Alevi Bektaşi Federasyonu – Özgür Demokratik Alevi Hareketi- TKP –TOP - RED Dergisi - Göç-Der - Barış Anneleri- YAKAY-Der- TUHAD - Cumartesi Anneleri - SODEV- İstanbul Veteriner Hekimleri Odası-TYS- Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği- Sosyalist Umut Derneği-Demokrasi İçin Birlik Hareketi.