İŞKUR'dan çobanlık kursu: Haftada 5 gün eğitim, günlük harçlık

İŞKUR’un meslek edindirme kurslarında farklı eğitim seviyelerinden ve mesleklerden kişiler , çeşitli alanlarda uzmanlık eğitimi alabiliyor. İŞKUR’un meslek edindirme programları arasında Tokat'taki çobanlık kursu da var, Nallıhan'daki grafik animasyon kursu da.

Milliyet gazetesinden Mithat Yurdakul’un haberine göre, çoban olmak isteyenler her hafta 5 gün olmak üzere, toplamda 13 gün kurs alacak. 16-70 yaş arası işsizler kursa başvurabilecek. Çobanlık için 13 günde toplam 104 saat ders verilecek. Kadın-erkek ayrımı olmaksızın başvurulabilecek çobanlık kurslarına, okur yazarlıktan üniversite mezununa kadar adaylar başvurabilecek.

Şırnak'ta aşçı yardımcısı, Nallıhan'da da üç boyutlu grafik animasyoncusu yetiştirilecek.

Kurslara İŞKUR'un internet sitesinden sisteme girerek "İş Arayan" bölümü üzerinden başvurulabiliyor. Başvurusunu yapan adaylar, mülakat tarihi, saati ve adresi konularında SMS veya e-posta ile bilgilendiriliyor.

20 liradan 50 liraya kadar harçlık da alınan kurslarda katılımcılara "taahhütname" imzalatılıyor. Kursa katılanlar farklı meslekte altı ay geçmeden başka kursa katılamıyor.

Kurslara katılan işsizlerden hiçbir ücret alınmıyor. Kursiyerlerin eğitimi süresince iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri ile Genel Sağlık Sigortası prim giderleri İŞKUR tarafından ödeniyor.