İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin büyükelçileri, İsveç'in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde Kuran yakılmasının ardından olağanüstü toplanma kararı aldı.

Kaynak: AA
İslam İşbirliği Teşkilatı olağanüstü toplanacak
FOTOĞRAF: Depophotos

Cenevre'deki İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerin büyükelçileri yarın olağanüstü toplanarak, İsveç'in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde Kuran yakılmasını kınayarak atılabilecek adımları ele alacak.

Stokholm'deki mukim İİT Büyükelçileri tarafından İsveç Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Jan Knutsson'a bir mesaj iletilerek, olaya ilişkin ortak tepkiler ortaya konuldu.

Knutsson, cevaben, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi, İsveç hükümetinin bu İslam karşıtı eylemi güçlü bir şekilde reddettiğini ve Müslümanların hassasiyetlerini anladıklarını bildirdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirten Knutsson, İsveç'te gösterilere izin verilip verilmemesinin emniyet makamlarınca bağımsız olarak kararlaştırıldığını kaydetti.

Cenevre'deki İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerin büyükelçileri 30 Haziran Cuma günü olağanüstü toplanarak, olayı kınayacak.

Ayrıca, İslam İşbirliği Teşkilatı-Avrupa Birliği veya İslam İşbirliği-İsveç ortak beyanı dahil atılabilecek adımlar ele alınacak.