Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan Türkiye sağının portresini çizdi. Köşe yazısında Erdoğan’a 20 öneri sunan Kaplan; yönetimde İslami bir kadronun kurulmasını, solun simgelerinden biri olan ODTÜ’nün yıkılıp, yerini Amerikan kültürünü izleyen okulların almasını istedi

‘İslami kadroyla ODTÜ’yü yıkın, ABD okulları kurun’

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Erdoğan’a önerilerini sunduğu dünkü köşe yazısında, ODTÜ’nün yıkılması, Amerikan kültürünün ve dünyasının izini süren üniversitelerin kurulması gerektiğini savundu. Kaplan ODTÜ’yle birlikte Boğaziçi ve Bilkent’in de yıkılması gerektiğini savundu.

Yusuf Kaplan “Erdoğan’a 20 öneri” başlıklı yazısındaki önerileriyle medyanın dün en konuşulan isimlerinden biri oldu. Yazısında Türkiye’de yapılmasını istediği gereken 20 icraatı sıralayan Kaplan yönetimin İslami duyarlılıkları yüksek insanlardan oluşması gerektiğini savundu.

“İslami ilkelerle yoğrulan, herkese hayat hakkı tanıyan medeniyet iddiamıza dayalı, iddialarımıza dayalı kısa, orta, uzun vadeli kapsamlı bir gelecek tasavvur ve yol haritası çizilmeli” diyen Kaplan, daha sonra sözü Türkiye’deki üniversitelere getirdi. Kaplan yıllardır bu yana sol kimliğiyle bilinen ODTÜ ile Boğaziçi ve Bilkent üniversitelerinin yıkılmasını, yerlerine Amerikan kültürüne bağlı okulların kurulmasını önerdi. Bununla birlikte İslami duyarlılıkları yüksek bir neslin yetiştirilmesi gerektiğini de ifade eden Kaplan, yazısında şöyle dedi:


HEM İSLAMCI HEM AMERİKANCI
“MEB yeniden yapılandırılmalı. Anaokulundan üniversite öğrenimine kadar medeniyet ruhumuza ve dinamiklerimize göre sil baştan yeniden kurulmalı!
Cumhuriyet kuşaklarını yetiştiren çapında yeni kuşaklarımızı bizim medeniyet ilkelerimiz ışığında yetiştirecek yeni bir ‘Hasan Âli Yücel’ bulunmalı. Geleceğimizi kurmalı.
Başka kültürlerin gönüllü acentalığını yapan Boğaziçi, Bilkent ve ODTÜ ‘yıkılmalı’ bunların yerine tıpkı ABD’de olduğu gibi Ivy League üniversitelerine benzer, Amerikan kültürünün ve dünyasının izini süren, bir Amerikan ruhu geliştirmeye çalışan, bizim Nizamülk medreselerine benzer, bizim öncü kuşaklarımızı, bizim medeniyet iddialarımız doğrultusunda yetiştiren çaplı pilot üniversiteler kurulmalı!”


POSTMODERNİZME SARILDI
“Belki de en önemlisi de, çözücü postmodern kültür, bir sel gibi bütün dünyayı tek tipleştiren sığ bir kültürü, zevk, beğeni ve hayat tarzını bütün dünyaya anında yayıyor. Eğer bu çözücü postmodern kültüre karşı kendi çocuklarımızı koruyacak ve kendi medeniyet ilkelerimiz doğrultusunda İslami duyarlıkları gelişkin yeni bir kuşak yetiştiremezsek, iki kuşak sonra İslam bu ülkede azınlıkların dini haline gelebilir.
Eğer İslam biterse, bu toplumun biteceğini, kurda kuşa yem olacağını asla unutmayalım, diyorum.”