Muğla'da bir otelin barını işleten 22 yaşındaki Murat O. isimli kişi, kira zammı nedeniyle barı yaktı. Yangının kontrolden çıkmasıyla otel de yandı. Dumandan etkilenen 2'si çocuk 12 kişi hastaneye kaldırıldı.

İşletmeci, kira zammı nedeniyle oteli yaktı: 12 kişi hastaneye kaldırıldı
Fotoğraf: DHA

Muğla'nın Marmaris ilçesi Siteler Mahallesi'nde faaliyet gösteren 30 odalı 3 yıldızlı otelin bar kısmında, saat 03.00 sıralarında yangın çıktı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarıyla adrese itfaiye ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekipleri ile Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait TOMA'ların desteğiyle yangın, iki saatlik müdahale sonucu söndürüldü.

Dumandan etkilenen 2'si çocuk 12 tatilci hastaneye kaldırıldı. Aralarında 3 yabancının da olduğu tatilcilerin sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavilerinin ardından da taburcu edildikleri bildirildi.

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmada, otelin bar kısmını işleten Murat O.'yu gözaltına aldı. Murat O., ifadesinde motosikletin deposundan benzin çektiğini ve bardaki sandalyelerin üzerine dökerek yangın çıkardığını söyledi. İfadesinde, amacının, mülk sahibinin kiraya sık sık zam yapmak istemesi nedeniyle barı yakmak olduğunu söyleyen ve kontrol dışında otelin yandığını belirterek, "Pişmanım" diyen Murat O'nun polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

DHA