İsmail Saymaz'dan istifa sorularına yanıt

Gazeteci İsmail Saymaz, geçtiğimiz hafta 50'ye yakın kişinin evlerine tebligat gönderilerek işten çıkarılmasıyla gündeme gelen Hürriyet hakkında açıklama yaptı. Duruma tepki gösteren başta Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar olmak üzere birçok köşe yazarının da art arda açıklamalar yaparak istifalarını duyurmasının ardından kendisine yöneltilen sorulara sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yanıt veren Saymaz, "Ben Hürriyet'i yönetmiyorum" dedi.

Saymaz Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili arkadaşlar, ben Hürriyet'i yönetmiyorum. Hürriyet'te bir idari görevim bulunmuyor. Müdür, amir ya da şef değilim. Köşe yazarı hiç değilim. Özel Haber Servisi'nde muhabirim. Haftanın altı günü 9-6 mesai yapan bir çalışanım."

NE OLMUŞTU?

Hürriyet gazetesi pek çok çalışanını evlerine tebligat göndererek işten çıkarmıştı. İşten çıkarılanlar arasında Çınar Oskay, İpek Yezdani, Sebati Karakurt, Kenan Başaran, Aydil Durgun, İbrahim Yurtbay, Önder Öndeş, Dürdane Kırçuval, Serkan Ocak, Ceyhun Kuburlu, Aydil Durgun, Aslı Barış, Ahmet Can, Aslı Barış, Şebnem Turhan, Banu Tuna, Mesude Erşan, Mustafa Doğan ve gazetenin insan kaynakları servisinden üç kişi bulunuyor.

Muhabir Arda Akın, Otomotiv Yazarı Emre Özpeynirci,Spor ve Ekonomi Servisi'nden Ceyhun Kuburlu, Teknoloji Muhabiri Ahmet Can Şit, MuhabirEce Emre, editörler Deniz Türsen, Deniz Dallı, Levent Korkut ve Kelebek'ten Nigar Akan da işine son verilen isimler arasında bulunuyor. İşten çıkarılan Levent Korkut’un kanser tedavisi gördüğü öğrenildi.

İşten çıkarmalara karşı yazar Gülse Birsel, Ayşe Arman, Jale Özgentürk ve müzik yazarı Naim Dilmener de, Hürriyet'ten istifa etti.

Öte yandan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar da istifasını noter aracılığıyla kurumuna bildirdi.

cukurda-defineci-avi-540867-1.