İsmailağa Cemaati’ne ait Rabıta Vakfı, Nesin Vakfı’nın yanındaki araziye kaçak inşaat yaptı. Bölgeye giden İBB ekipleri, kaçak yapının yıkım işlemi için hazırlıklara başladığı esnada ise Bölge İdare Mahkemesi yıkım işlemine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. İBB ekipleri yıkım işlemi gerçekleştiremedi.

İsmailağa Cemaati'nin kaçak inşaatına mahkeme kalkanı!

İSMAİL ARI

İsmailağa Tarikatı’na ait Rabıta Vakfı tarafından, Nesin Vakfı’nın İstanbul Çatalca’daki arazisinin yanındaki araziye yaptırılan kaçak inşaatın yıkımı mahkeme kararıyla engellendi.

AKP'li Çatalca Belediyesi’nin göz yumduğu kaçak inşaat, geçtiğimiz günlerde çevredeki yurttaşların şikâyeti üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri tarafından durdurularak mühürlendi.

MAHKEME SON DAKİKADA KARAR VERMİŞ

Çatalca Belediyesi, yıkım kararı verilen yapının yıkım işlemleri için yeterli araç ve techizat olmadığı gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belesiyesi'nden (İBB) destek istedi. Bölgeye giden İBB ekipleri, yapının ruhsatsız ve imar mevzuatına aykırı bir şekilde inşa edildiğini belirterek yıkım işlemini gerçekleştirmek istedi.

Ancak Bölge İdare Mahkemesi, yıkım işlemi için hazırlık yapıldığı esnada yürütmeyi durdurma kararı verdi. İBB ekipleri de mahkeme kararı nedeniyle yıkım işlemini gerçekleştiremedi.

NE OLMUŞTU?

Kaçak inşaatı yapan İsmailağa Tarikatı’na ait Rabıta Vakfı’nın Başkanı Murat Perçin, geçtiğimiz günlerde BirGün'e yaptığı açıklamada şöyle konuşmuştu:

“Söz konusu alan bir buçuk yıl önce bize bağışlandı. Burada da küçük bir restoran vardı ve alkollüydü. Onlarla konuştuk ve çıkardık. Bizim yerimiz burası, piknik yapıyoruz, toplanıyoruz ama namaz kılacak alanımız yoktu. Küçük bir mescid vardı ve yetkililerle konuştuk, ‘burayı büyütmek istiyoruz’ dedik. Bize, ‘yapın hocam’ yanıtını verdiler. Yani var olan bir yere ayarlama çektik."

ÇOCUKLARI HEDEF ALMIŞTI

"İBB ekipleri çalışmalarımızı durdurdu ve gece gündüz nöbet tutuyorlar" diyen Perçin, Nesin Vakfı’na ve orada eğitim gören çocuklara ilişkin de şu tehditleri savurmuştu:

“Orada kızlı erkekli karma karışık manzaralar var. Bizim elimizde resimleri var. İş başka noktalara gitmesin. İki tane ağaçtan dolayı memleket yandı. Ufacık bir yerden dolayı da piyasa karışmasın yani.”