İsmailağa Cemaati’nin kullandığı Mekke Nur Camii’nde 100’den fazla mülteci bulan polisi, imam tehdit etti. O polisin bir gün sonra görevi değişti.

İsmailağa Cemaati’nin kullandığı camide mülteci yakalayan polis sürüldü
Fotoğraf: Sözcü

İstanbul'da İsmailağa Cemaati'nin kullandığı camide kalan mültecileri ortaya çıkaran bir polis memuru sürüldü.

Sözcü gazetesinden Hazar Dost'un haberine göre, Sarıyer’de görevli polis memuru Y.A., 24 Mart’ta devriye gezdiği sırada denk geldiği sarıklı ve cübbeli bir kişiden şüphelinince kimlik kontrolü yapmak istedi. Özbekli olduğunu belirten şupheli, “Pasaportum Mekke Nur Camii’nde, orada kalıyorum. Benim gibi orada yaşayan birçok kişi var” dedi. Bunun üzerine polis Y.A. camiye gitti. Cami içinde arama yaparken imam polisi tehdit ederek, “Uğraşma burayla, sürgün mü istiyorsun” diyerek tehdit etti.

"İŞLEM YAPMA" BASKISI

Yanında mesai arkadaşı ile rapor tutan Y.A. ekip amirlerine “Burası karargah gibi” diyerek caminin içerisinde 100’den fazla Özbek, Türkmen ve Tacik göçmen bulunduğunu iletti. Bir süre sonra amirleri Y.A.’ya işlem yapmaması konusunda baskı yaptı.

Polis Y.A. ise hepsi hakkında işlem yaptı, sorguladı. 11’i kaçak çıktı. Dikkat çeken detay ise Mekke Nur Cami’nin hemen yanında bulunan ve İsmailağa Cemaati’ne bağlı olan Mekke Nur Kuran Kursu’nun bulunmasıydı. Kursun sosyal medya sayfasında İsmailağa Cemaati’nin aktif olarak camiyi kullandıkları ve cemaatin burada sohbetler yaptıkları biliniyor.

“SEN HAYAL GÖRMÜŞSÜN’

Polis Y.A., kiminle uğraştığını bilmeden, sadece görevini yaptığını düşünüyordu. Fakat öyle olmadı. İddiaya göre ertesi gün İlçe Emniyet Müdürü makamına çağırdı, yaşananları sordu. Müdürün polis memuru Y.A.’ya cevabı “Hayal görmüşsün, senin psikolojin bozulmuş” oldu.

Bir kulübede nöbet tutması istenen polis, “Ben hata yapmadım, bu görevi kabul etmiyorum” diye yanıt verince, Emniyet Genel Müdürlüğü içerisinde bir süredir baskı aracı olarak kullanılan ‘silaha el koyma ve psikoloğa sevk etme’ uygulaması, Y.A’ya da uygulandı.