İsmet Berkan, Kabataş yalanından çark etti: Özür dilerim!

Kabataş’ta başörtülü bir kadının, Gezi eylemcilerinin taciz ve saldırısına maruz kaldığı iddiasının gündeme getirildiği günlerde “Çok ama çok acı bir öykü. Maalesef gerçek. MOBESE görüntüleri dahil pek çok şey var, savunulur tarafı olmayan bir olay” diyen Hürriyet yazarı İsmet Berkan, sessizliğini bugünkü köşesinde bozdu.

'Kabataş' başlıklı yazısında vahim bir gazetecilik hatası yaptığını kabul eden Berkan, "Lafı dolandırmadan söyleyeyim: Birçok kişinin güvenini sarstığım ve onları hayal kırıklığına uğrattığım için çok üzgünüm. Özür dilerim” dedi.

OLMAYAN GÖTÜNTÜLERİ 'BEN İZLEDİM' DEMİŞTİ
Kabataş yalanı iktidar tarafından gerçek gibi sunulmaya çalışılırken 'ortaya çıkan' Berkan szö konusu ifadeleri sosyal medyadan paylaşmıştı. Berkan, “Siz izlediniz mi?” şeklindeki bir soruya da “Evet” yanıtını vermişti. Berkan, daha sonra katıldığı bir televizyon programında da geri adım atmayarak, “Görüntüde tacize uğradığını söyleyen kadın kucağından bebeğiyle bir kalabalığın arasına giriyor. Sonra çocuk arabasının devrildiğini görüyorsunuz. Sonra kadın da çıkıyor dışarıya” demişti.

Kanal D’nin ortaya çıkardığı görüntülerle, Kabataş'ta tacize uğradığı iddia edilen Zehra Develioğlu’nun iddiası çürütülünce İsmet Berkan, “Ne olduysa oldu, ben geçtim orayı çoktan… Bu önemsediğim bir konu değil. İki tane tweet attım sonuçta” diyerek infial yarattığı konuyu unutturmaya çalışmıştı. Berkan, Kabataş yalanının yayılmasının sorumlularından biri olarak görüldüğü için büyük tepki çekmişti.

'VAHİM BİR HATA YAPTIM'
Berkan, yazısında gazetecilik konusundaki hatasını şu sözlerle açıkladı; Gazetecinin görevi, önündeki tanık beyanları veya kanıtlar ne diyor olursa olsun şüpheciliğini korumak, araştırmaya soruşturmaya devam etmek ve hakikate ulaşmaya çalışmaktır. 'Kabataş yalanı' meselesinden söz ediyorum. Bundan bir yıl önce, tam olarak 14 Şubat 2014'te Hürriyet'te çıkan yazımda da söylemeye çalıştım; vahim bir gazetecilik hatası yapmış, bir haberi yayınlamak­ duyurmak için yeterli kontrol sürecini uygulamamıştım."

'KONU BÜYÜYECEK DİYE SUSTUM, YANILMIŞIM'
Bahanelerin arkasına sığınmaya çalışmadığını ifade eden Berkan, hatasının farkında olduğunu açıkladı. Berkan, "Yapacağım herhangi bir açıklamanın konuyu daha da büyüteceğini düşünüp uzun bir süre sustum. Yanılmışım. Suskunluğum kibir gibi algılandı, bunca yıldır beni okuyan, yazdıklarımı samimiyetle takip edenler hayal kırıklığına uğradılar. Okumayanlar da. Lafı dolandırmadan söyleyeyim: Birçok kişinin güvenini sarstığım ve onları hayal kırıklığına uğrattığım için çok üzgünüm. Bu satırları okuyanlar da lafı dolandırmadan anlasınlar; 'Aslında şunu diyor', 'Yok canım böyle demek istiyor', 'Öyle değil böyle' falan yok. Üzgünüm. Ve özür diliyorum" diye yazdı.

Emniyet, Kabataş'a dair tek kanıt bulamadı!

Elif Çakır’ın avukatından Kabataş yalanı itirafı: 'Ortada büyük bir kandırmaca vardı!'

Diliniz FOTO, vicdanınız ŞOP: Sabah'tan 52 saniyelik Kabataş masalı

Sabah'tan ikinci perde: 'Kabataş gelini' üstleri çıplak, deri eldivenli grubu 'sıfırlamış'

Erdoğan Kabataş yalanını tekrar diline doladı: 'Hâlâ ahlaksızca üzerine gidiyorlar'

Yandaş yazarlardan toplu 'Kabataş kalkışması': Diliniz KABA vicdanınız TAŞ