Kar yağışının etkili olduğu ve 2 gündür elektrik verilmeyen Isparta’da, 70 yaşındaki Ramazan Nazlı, evinde ölü bulundu. Valilik’ten yapılan açıklamada, Ramazan Nazlı’nın yaşadığı Yalvaç ilçesinde ‘uzun süreli elektrik kesintisinin olmadığı’ ve ‘ikametinde elektrik akımının faal olduğu’ aktarılarak, “Meydana gelen şüpheli ölüm olayı ile adli ve idari inceleme titizlikle devam etmektedir” denildi.

Isparta’da 70 yaşındaki yurttaş, evinde ölü bulundu: Valilik’ten açıklama

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Ramazan Nazlı, bu sabah yatağında cansız olarak bulundu. Kentteki kar yağışı ve elektrik mahrumiyeti, Nazlı’nın donarak ölmüş olabileceğini akıllara getirdi.

Isparta Valiliği'nden Ramazan Nazlı’nın ölümüyle ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada Nazlı’nın tek başına yaşadığı, ‘aklen malul olduğu’ ve ‘evde bulunan sobayı yakmadığı’ ifade edildi.

Açıklamada, Ramazan Nazlı’nın yaşadığı Isparta’nın Yalvaç ilçesindeki elektrik kesintisinin de uzun süreli olmadığı savunuldu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“05.02.2022 tarihinde Yalvaç ilçemizde meydana gelen şüpheli ölüm olayı ile ilgili olarak; Yalvaç ilçemiz Görgü Cami Mahallesindeki ikametinde ölü bulunan vatandaşımızın çevreden edinilen bilgilere göre; tek başına yaşadığı, aklen malul olduğu, komşularının yardımını kabul etmediği öğrenilmiştir.

İkamette yapılan incelemede evin elektrik akımının faal olduğu, evde sobanın kurulu olduğu ancak kullanılmadığı tespit edilmiştir.

Bazı basın yayın organlarında belirtilenin aksine ilimizde meydana gelen olumsuz hava koşullarından dolayı Yalvaç ilçemizde uzun süreli elektrik kesintisi yaşanmamış olup şu anda ilçemizin tamamına elektrik enerjisi sağlanmaktadır. Meydana gelen şüpheli ölüm olayı ile adli ve idari inceleme titizlikle devam etmektedir.”

KOMŞULARI POLİSİ ARADI

Yalvaç ilçesi Görgü Cami Mahallesi’ndeki tek katlı evde yıllardır tek yaşayan Nazlı’nın birkaç gündür evden çıkmaması üzerine komşuları şüphelenerek polisi aradı.

İhbar üzerine belirtilen adrese giden polis, itfaiye ekiplerinin yardımı ile kapıyı açarak eve girdiğinde Nazlı’yı hareketsiz halde buldu.

Sağlık görevlilerinin vefat ettiğini belirlediği Nazlı’nın cenazesi, otopsi için Yalvaç Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Ramazan Nazlı’nın, donarak öldüğü ihtimali üzerinde duruluyor.