İsrail’de geçen hafta kaydedilen ağır Covid-19 hastalarına dair araştırma yapıldı. Buna göre çift doz aşılı olan ağır hastalar yüz binde 1,62, üç doz aşılı ağır hastalar ise yüz binde 0,28 olarak gerçekleşti.

İsrail'de aşı durumuna göre her yüz bin kişide ağır hastalık verileri

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Weizmann Bilim Enstitüsünden Biyoinformatik Profesörü Eran Segal, İsrail'de geçtiğimiz hafta yaşanan ağır Covid-19 hastalığı verilerini paylaştı.

Ülkenin Covid-19 Bilimsel Danışma Kurulu üyesi de olan Segal twitter hesabından yaptığı paylaşımda, her yüz bin kişide 1,62 çift doz aşılı ağır hastayla karşılaşılırken, bu sayının 3 doz aşılılar için 0,28 olduğunu belirtti. Segal, ülkede her yüz bin kişide karşılaşılan aşısız ağır hasta sayısının ise 6,4 olduğunu açıkladı.

Dün itibariyle İsrail'de hastanelerde ağır durumda aşısız 446 hasta bulunurken, 224 ağır aşılı hasta yatıyor. Our World in Data'nın 13 Eylül verilerine göre, İsrail'de 5 buçuk milyonu aşkın insan tam aşılı ve bu da nüfusun yaklaşık yüzde 61'ine denk geliyor.

Bu verilere göre, hastanelerde yatan aşılı ve aşısız hasta sayıları arasındaki oran yaklaşık 2 kat kadar gözükse de, aşılanmış nüfusun yüksek olması nedeniyle bu oranın aslında çok daha yüksek olduğu belirtiliyor.