İsrail'de hükümetin kurulmasına günler kala milliyetçi parti lideri Naftali Bennet, muhalefetin koalisyon teklifini kabul etti. Çoğunluk sağlanırsa Netanyahu'nun 12 yıllık iktidarı sonlanmış olacak.

İsrail'de koalisyon ihtimali yüksek

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milliyetçi Yesh Atid partisi lideri Naftali Bennet, dün yaptığı açıklamada ana muhalefetin koalisyon teklifini kabul etti. Bennet, eğer hükümet kurulabilirse ilk iki yıl başbakanlık yapacak. Sağcı lider, bugün verdiği röportajla da Arap liderlere seslenerek koalisyon ihtimalini güçlendirdi.

ABBAS CESUR BİR LİDER

Bennet, Channel 12 kanalına verdiği röportajda, Başbakan olacağını söyleyerek, meclisteki Arap partisi lideri Mansur Abbas'tan da övgüyle söz etti. Bennet, geçmişte Hamas ve terörle bağı olduğu suçlamasını yaptığı lider için, "çok cesur" yorumunu yaptı.

Bennet, geçtiğimiz günlerde İsrail meclisindeki Arap yurttaşları temsil eden Ra'am partisi lideri Mansur Abbas ile koalisyon için görüşme yaptığını belirtirken; "Abbas İsraillilere yardım için elini uzatan çok dürüst, onurlu ve cesur bir lider. Hamas destekçisi değil" yorumunda bulundu.

Bennet; "Gerektiğinde yine terör operasyonları yapmaktan çekinmeyiz. Bu yüzden koalisyon dağılacaksa da yine seçime gideriz" diyerek, kendisine gelen eleştirilere karşı, çizgi olarak sağ siyaset içerisinde kalmaya devam edeceğini açıkladı.

NETANYAHU ZAMAN KAZANIYOR

Yeni hükümet tasarısının güven oylamasına 12 gün kala, Netanyahu cephesinde ise gerilim sürüyor. Faal Başbakan, koalisyonun terör bağlantılı olduğunu ve İsrail'i felakete sürükleyeceğini söyledi. Muhalefetin güven oylaması çağrısı ise Netanyahu'nun lideri olduğu Likud Partili meclis başkanının ertelemesiyle karşılaştı. Netanyahu'nun, zaman kazanarak tasarıya karşı hamle geliştireceğini söyleyen muhalefet sözcüleri, güven oylamasının bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.