İsrail parlamentosu Knesset, Filistin Devletinden mali yardım alan her Filistinli tutuklunun vatandaşlığının düşürülmesine yönelik hazırlanan yasa tasarısını onayladı. Filistin Dışişleri Bakanlığı kanun tasarısının onaylanmasını kınadı.

İsrail, Filistinli mahkumları vatandaşlıktan çıkarma tasarısını onayladı
Fotoğraf: AA

İsrail'de Filistinli mahkumların vatandaşlıktan çıkarılmasını öngören yasa tasarısı meclisten geçti.

Knesset'in internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre, 120 milletvekilinden 71'i yasa tasarısı lehinde oy kullanırken, 9'u karşı oy verdi.

Açıklamada, onaylanması sonrasında kanun tasarısının Knesset Komisyonu'na gönderileceği, burada da komisyonca oylanması için tarihin belirleneceği aktarıldı.

Kanun tasarısına göre, İsrail hapishanelerinde hükümlü olarak bulunan Filistinlilerin, Filistin makamlarından yardım aldığının ispatlanması durumunda İsrail vatandaşlıklarının düşürüleceği kaydedildi.

Yardım aldığı tespit edilen Filistinli mahkumların tutukluluğun bitmesinden sonra vatandaşlığı düşürülmüş bir şekilde Filistin yönetimine nakledileceği vurgulandı.

Kanun yasa tasarısının gerekçesi olarak yapılan açıklamada, bazı İsrail vatandaşı kişilerin Filistin yönetiminden aldığı para karşılığı İsrail'e düşmanca saldırılar içinde bulunduğu belirtildi.

(AA)