İsrail polisi, Mescid-i Aksa’da ses bombaları ve plastik mermiyle Filistinlilere saldırdı. İsrail polisinin, Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa, Şam Kapısı ve Şeyh el-Cerrah mahallesinde Filistinlilere yönelik saldırılarında yaralı sayısı 178'e yükseldi.

İsrail polisi, Filistinlilere saldırdı: 178 yaralı

İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik saldırıları sürüyor.

İsrail polisi, ses bombaları ve plastik mermiyle Filistinlilere müdahale ederken, Filistinli gençler ise taşlar ve cam şişelerle karşılık verdi.

AA'nın aktardığına göre Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, İsrail polisinin, Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa, Şam Kapısı ve Şeyh el-Cerrah mahallesinde Filistinlilere yönelik saldırılarında yaralı sayısı 178'e yükseldi.

israil-polisi-mescid-i-aksa-da-filistinlilere-saldirdi-53-yarali-873460-1.

israil-polisi-mescid-i-aksa-da-filistinlilere-saldirdi-53-yarali-873461-1.

Öte yandan İsrail polisi, Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesinde Filistinli ailelerin yerlerinden edilmesine karşı barışçıl bir gösteri yapan İsrail meclisindeki Arap milletvekillerine saldırıda bulundu.

Ortak Arap Listesi'nden yapılan yazılı açıklamada, eylem sırasında İsrail güçleri, Ortak Liste temsilcilerinin ve göstericilerin mahalleye girişini engelledi ve saldırıda bulundu.

İsrail güçleri ile çıkan arbedede, Şeyh Cerrah Mahallesinde Filistinlilerin yerlerinden edilmesine karşı düzenlenen gösteriye katılan sol görüşlü İsrailli Milletvekili Ofer Keşif'in gözlükleri de kırıldı.

TÜRKİYE'DEN TEPKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail polisinin Filistinlilere yönelik saldırısına tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "İsrail polisinin Mescid-i Aksa cemaatine yaptığı saldırıları şiddetle kınıyorum. Filistinli kardeşlerimizle dualarımız aynı, yüreklerimiz birdir!" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail polisinin saldırısa tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya bu akşam yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. İsrail'in mübarek ramazanda ibadet eden masumları hedef alması insanlık dışı bir olay" ifadelerini kullandı.

Yaralılara şifa dileyen Çavuşoğlu, "Filistin halkının haklı davasının her daim yanındayız" değerlendirmesinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail polisinin saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’da ibadet eden Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği ve çok sayıda Filistinli sivilin yaralanmasına sebep olan saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Ramazan ayı boyunca Filistin halkının ibadet özgürlüğünü ve Harem-i Şerif'in statüsünü hedef almak suretiyle bu akşamki olaylara sebebiyet veren İsrail Hükümetini, sözkonusu provokatif ve saldırgan tutumuna bir an evvel son vermeye çağırıyor ve aklı selime davet ediyoruz.

Bugün Sayın Bakanımızın davetlisi olarak ülkemizi ziyaret eden Filistin Dışişleri Bakanı Riad Malki ile bu konuda uluslararası alanda atılabilecek adımlar ele alınmış olup, Türkiye Filistin halkının haklı davasına destek vermeye devam edecektir."