İstanbul Aile Hekimliği Derneği, yılın ilk iş gününde iş yerine giden birçok aile hekiminin özleşmelerinin feshedildiğini  fark ettiğini söyledi. Dernek başkanı Özbakış, aile hekimlerinin reçete sistemlerinin çalışmaması üzerine durumun farkına vardığını kaydetti.

İSTAHED Başkanı Özbakış: İstanbul’da aile hekimlerinin sözleşmesi sessiz sedasız feshedildi

İstanbul’da birçok aile hekimi işyerlerine gittiğinde reçete sistemlerinin çalışmaması üzerine sözleşmelerinin Sağlık Bakanlığı tarafından feshedildiğini öğrendi.

İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Başkanı Dr. Serkan Özbakış, "Bugün İstanbul’da aile hekimlerinin sözleşmesi sessiz sedasız feshedildi. Hafta başı aile sağlık merkezilerine hasta muayene etmek için giden aile hekimleri reçete sistemlerinin çalışmaması üzerine durumun farkına vardılar" açıklamasını yaptı.

Anayasa Mahkemesi (AYM), aile hekimleri ve aile sağlığı personelinin sözleşmelerinin feshinin Cumhurbaşkanı’nın çıkaracağı yönetmelikle belirlenmesini Anayasa'ya aykırı bularak iptaline karar vermişti. AYM’nin ağustos ayında verdiği karara rağmen, gerekli düzenleme yapılmadan Sağlık Bakanlığı aile hekimlerinin sözleşmesini bugün feshetti.

"BİRÇOK HEKİM İŞ GÜVENCESİNİN ELİNDEN ALINDIĞINI İŞİNİN BAŞINDA ÖĞRENDİ"

İSTAHED Başkanı Dr. Serkan Özbakış, bugün yaptığı yazılı açıklamada, aile hekimlerinin sözleşmelerinin feshedilmesine tepki gösterdi.

"Bu haksız, hukuksuz, yargısız infazın durdurulmasını ve yapılan yanlıştan geri dönülmesini istiyoruz" diyen Özbakış, "Bugün İstanbul’da aile hekimlerinin sözleşmesi sessiz sedasız feshedildi. Üstelik Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği, baştan sona haksız ve anlamsız ceza puanlarının dolu olduğu bir yönetmeliğe dayanarak. Hafta başı aile sağlık merkezilerine hasta muayene etmek için giden aile hekimleri reçete sistemlerinin çalışmaması üzerine durumun farkına vardılar. Dünyanın hiçbir yerinde bir kişinin iş güvencesini elinden almadan önce yargısız infaz yapılmaz. Hele ki konumuz en kutsal meslek olan hekimlikse" dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın gündeminde randevu sorunu olduğunu hatırlatan Özbakış, "Sağlık Bakanlığı bugünlerde randevusuna gelmeyen hastalar yüzünden sıkışan randevu sistemini çözmeye çalışırken, birçok hekim iş güvencesinin elinden alındığını işinin başında öğrendi. Bu haksız, hukuksuz, yargısız infazın durdurulmasını ve yapılan yanlıştan geri dönülmesini istiyoruz. İstanbul Aile Hekimliği Derneği olarak hekimlerin bu süreçte yaşayacağı kayıpları hukuka taşıyacağımızı ve üyelerimizi bu haksız fesihlerde sonuna kadar savunacağımızı bildirmek istiyoruZ" ifadelerine yer verdi.

(ANKA)