Bahçelievler'de bulunan 6 katlı bina, bodrum katındaki kolonlarında meydana gelen çatlamalar nedeniyle boşaltıldı, bina hakkında yıkım kararı verildi. Binada yaşayanlara, risklere rağmen bazı eşyalarını almaları için 10 dakika izin verildi.

Kaynak: AA-DHA
İstanbul Bahçelievler'de kolonları çatlayan bina hakkında yıkım kararı verildi
Fotoğraf: DHA

Bahçelievler'de, belediye ekiplerince kolonlarının çatladığı tespit edilen 46 yıllık apartman için yıkım kararı alındı.

Alpay Caddesi Karamustafa Paşa Sokak'taki Şahin Apartmanı'nda yapılan incelemelerde 1977 yılında zemin artı 6 katlı olarak inşa edilen, 12 daire ve 5 dükkandan oluşan binanın kolonlarının çatladığı ve 3 milimetre yerinden oynadığı tespit edildi.

10 DAKİKALIK EŞYA İZNİ

Yıkım kararı nedeniyle dün geceyi belediyenin desteğiyle bir otelde geçiren apartman sakinleri, kişisel eşyalarını alabilmek için ikişerli gruplar halinde mobil vinç yardımıyla evlerine girdi.

Kendilerine tanınan 10 dakikalık süre zarfında evlerindeki bazı eşyaları çuvala koyan apartman sakinleri, tekrar mobil vinç yardımıyla binadan ayrıldı.

Apartmanın zemin katında bulunan terzi, market ve nalbur da yapılan uyarılar gereği iş yerlerini boşalttı. Terzinin dikiş makinesini, market gıda malzemelerini, nalburun da hırdavat ürünlerini işyerlerinden çıkardığı görüldü.

Öte yandan Şahin Apartmanı'nın bitişiğindeki 5 katlı 12'şer daireli Sevilya ve Yılmaz apartmanları da boşaltıldı. 1984 yılında inşa edilen her iki binadan da karot örneği alınması bekleniyor.