CHP, İstanbul’un 39 ilçesinde enerji faturalarında yapılan zamlara karşı eylem düzenledi. Basın açıklamasından sonra elektrik faturaları yakıldı.

İstanbul CHP’den 39 ilçede fatura eylemi: Saray iktidarı enerji buhranı yaşatıyor

TOLGA UĞUR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), elektrik faturalarına yapılan zamların geri alınması için İstanbul’un 39 ilçesinde basın açıklaması yaptı. Şişli’deki basın açıklamasının ardından 2 esnaf ve bir akademisyene söz verildi. Zamlı faturaları protesto etmek için “Mutfakta yangın var, söndürmeye talip var”, “Susma, sustukça zamlar devam edecek”, “Susma, haykır zamlara hayır” sloganları atıldı.

CHP’nin basın açıklamasında, “Saray iktidarı, ekonomik krizin yanı sıra enerji buhranı yaşatıyor” denildi. Zamlı faturalar nedeniyle 83 milyonun kaybederken yalnızca Saray ve yandaşlarının kazandığı belirtilirken, yapılan zamların cumhuriyet tarihinin en büyük zamları olduğu vurgulandı. Basın açıklamasında, konutlarda uygulanan kademeli elektrik faturaları için “kademeli zülüm politikası” ifadesini kullanılırken, kademinin en az 230 kw olması gerektiği belirtildi.

istanbul-chp-den-39-ilcede-fatura-eylemi-saray-iktidari-enerji-buhrani-yasatiyor-978550-1.

ZAMLAR GERİ ALINSIN

CHP, çözüm önerilerini şöyle sıraladı:

- Kara kış fonu kurulsun,

- Faturalara yapılan zamlar geri alınsın,

- KDV ve ÖTV en azından kış aylarında sıfırlansın

Basın açıklamasının ardından söz esnaf ve akademisyenlere verildi. Faturalara yapılan zamların yalnızca dar gelirli aileleri değil, ticarethanelere de etkilediği yinelendi. Zamlar nedeniyle Türkiye’nin düşük büyüme, durgunluk ile enflasyona sürüklendiği ve 1970’lere geri dönüldüğü belirtildi. Söz alan kuaför, 600 liralık elektrik faturasının 1400 lira geldiğini açıkladı. Gıda sektöründe çalışan esnaf ise, küçük esnafın zamlar karşısında uzun süre ayakta kalabilmesinin zor olduğunu belirtti. Gıda fiyatlarına yapılan zamların ardından faturaların da yüksek gelmesiyle birçok cihazı kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Eylemlerin zamlar geri alınana kadar devam edeceğinin belirtildiği açıklamaların ardından elektrik faturaları yakıldı.