İstanbul Silivri’de bir villada kaçak olarak beslenirken yakalanarak koruma altına alınan Bengal Kaplanı yavrusu, Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne getirildi. Kaplanın sağlık durumuna ilişkin yapılan açıklamada, "Bütün kan tahlillerini yaptık, genel durumları iyi, biraz zayıf düşmüş" denildi.

İstanbul’da ele geçirilen 'Bengal Kaplanı' Antep’e getirildi

İstanbul Silivri'de bir villada ele geçirilen ve 20 bin doğumda bir rastlanabilen bir tür olan 'Albino Bengal Kaplanı' yavrusunun yeni yuvası Gaziantep Hayvanat Bahçesi oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 1’inci Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri yavruyu, Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne getirerek tedavisi ve bakımı için teslim etti.

Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler, kaplanın sağlık durumu hakkında bilgi vererek, “Bütün kan tahlillerini yaptık, genel durumları iyi, biraz zayıf düşmüş. Sabah akşam beslenmesine dikkat ediyoruz. Anne sütüne yakın olması için sütün içine bıldırcın yumurtası sarısını koyuyoruz, mama ile takviye ediyoruz. Gün geçtikçe ağırlığı artıyor, genel durumu düzeliyor” diye konuştu.

(İHA)